Waterontharders kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Waterontharders

Waterontharders
Resultaten filteren
close
Capaciteit
Inhoud zoutvat
Vergelijken

Wat zijn waterontharders en wat heb je eraan?

Waterontharders zorgen ervoor dat het kalk uit je water wordt gefilterd. Door een waterontharder te gebruiken, gaan uw apparaten een stuk langer mee. Denk aan apparaten zoals je koffiezetapparaat, waterkoker, afwasmachine of wasmachine. Dit omdat ze niet worden aangetast door kalkafzetting. Het verwijdert het kalk uit uw leidingen door het gebruik van onthardingszout. 

Net als bij andere huishoudelijke apparaten, wordt de levensduur van een waterontharder beïnvloed door verschillende factoren. Het meest bepalend is de gebruiksintensiteit. Met regelmatig onderhoud kan een water zonder problemen tussen de 15 en 20 jaar functioneren. Let bij de aanschaf wat een waterontharder onder andere op de capaciteit, type waterontharder, onderhoudsgemak, kosten en ruimtevereisten.

Wat is het verschil tussen een waterontharder en een waterontkalker?

Waterontharders spelen een essentiële rol in het beschermen van apparaten tegen de schadelijke effecten van kalkaanslag. Het grootste verschil is dat een waterontharder kalk verwijdert en filtert die vanuit de leidingen naar jouw apparaten gaat. Dit betekent dat het niet alleen de levensduur van jouw apparaten verlengen, maar ook zorgen voor zachter water.

Een waterontkalker of anti-kalk systeem voorkomt dat de kalk in uw leidingen schade of gevaar vormt voor jouw apparaten. Dit systeem verandert de samenstelling van kalkdeeltjes. Hierdoor hechten ze zich minder gemakkelijk aan oppervlakken, maar het verwijdert de kalk niet volledig uit het water. 

Het belang van anti-kalk systemen

Een anti-kalk systeem staat bekend als een efficiënt en milieuvriendelijke methode om kalkaanslag te voorkomen. Het zorgt ervoor dat het water in de leidingen geen kalkschade veroorzaken. Het behandelt het water zodanig dat kalk zich niet kan afzetten in jouw apparaten. Hoewel het de kalk niet volledig uit het water verwijdert, verandert het de structuur van de kalkdeeltjes waardoor ze minder schade aanrichten. Dit is vooral belangrijk bij hard water.

Door te voorkomen dat kalk zich afzet, helpt het systeem bij het verminderen van energieverbruik en onderhoudskosten. Kalkafzetting kan namelijk leiden tot een verminderde warmteoverdracht. En dit resulteert weer in een hoger energieverbruik. Daarnaast verminderen anti-kalk systemen de noodzaak voor agressieve schoonmaakmiddelen

Waarom kiezen voor water ontharders?

De waterontharders zijn ontworpen voor efficiëntie en duurzaamheid. Door regelmatig gebruik te maken van water ontharders, kun je aanzienlijk besparen op onderhoud en vervanging van apparaten. Bovendien kan zacht water de algehele waterkwaliteit in huis verbeteren. Dit resulteert in zachtere huid en haar en minder zeepresten in de badkamer. Neem een kijkje bij al onze installatie producten en ontdek hoe we uw huis of werkplaats verder kunnen optimaliseren. Onze waterontharders zijn slechts één van de vele oplossingen die wij bieden. 

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht of heeft u nog vragen over één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@nexaparts.nl. Wij zijn op doordeweekse dagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 


Niet de juiste Waterontharders gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer