Luchtslangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Luchtslangen

Luchtslangen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Meer weergeven
Buitendiameter
Meer weergeven
Werkdruk
Meer weergeven
Barstdruk
Meer weergeven
Temperatuur bereik
Meer weergevendone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


Vergelijken

 

Veiligheid bij luchtslangen is belangrijk

Een ander belangrijk aspect van luchtslangen is hun veiligheid. Deze slangen zijn ontworpen om te voldoen aan strenge veiligheidsnormen en voorschriften, inclusief drukbestendigheid en weerstand tegen beschadigingen. Ze zijn vaak verstevigd met materialen zoals textiel of synthetische vezels. Om de structuur van de slang te versterken en lekkage of scheuren te voorkomen. Bovendien kan een lucht slang voorzien zijn van antistatische eigenschappen om de ophoping van elektriciteit te voorkomen en zo de veiligheid van de operators te waarborgen.
Deze slangen hebben een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. In de bouwsector worden ze bijvoorbeeld gebruikt in pneumatische gereedschappen zoals luchthamers en boormachines. In de auto-industrie worden luchtslangen gebruikt in het luchtinlaatsysteem van voertuigen om de juiste luchtstroom naar de motor te garanderen. In de productie-industrie worden ze gebruikt in persluchttoepassingen voor het bedienen van machines en het aansturen van pneumatische cilinders. Daarnaast worden lucht slangen ook toegepast in laboratoria. Landbouwtoepassingen en andere industriële processen waar perslucht nodig is.

Bij het selecteren van de juiste luchtslang is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de drukclassificatie. De temperatuurbestendigheid. De flexibiliteit en de vereisten voor aansluitingen en lengte. Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren leverancier die expertise heeft in luchttoevoersystemen. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste slang die voldoet aan uw specifieke behoeften en zorgen voor een optimale luchtstroom in uw toepassingen.

 

Luchtslang en pneumatiekslang kopen?

De webshop van Nexaparts verkoopt ook luchtslangen. Zo is er keus uit diverse maten en materialen. Nexaparts heeft het allemaal. Neem ook een kijkje bij onze koppelingen.

Luchtslangen

Als u opzoek bent naar Luchtslangen. Dan bent u bij Nexaparts  aan het juiste adres!

Waarvoor word een luchtslang gebruikt?

Deze hoge kwaliteit PVC supertube worden vaak gebruikt voor industriële toepassingen waar transparantie, flexibiliteit, smalle buigradius en hoge prestaties nodig zijn. De luchtslangen zijn zo geschikt voor industrieel gebruik omdat ze tegen zowel warme als koude temperaturen kunnen. De  supertube slangen hebben een temperatuurbereik van -15 °C tot +60 °C. De slangen zijn verkrijgbaar in vele maten (6, 8, 10, 12, 13, 15, 16, 19, 25, 30, 32, 38, 40 en 50 mm binnendiameter).
De transparante PVC luchtleiding is de meest gebruikte slang. PVC is geschikt voor voedingsmiddelen en is licht in gewicht. PVC is erg soepel bij kamertemperatuur. Bij lagere temperaturen kan PVC wat stijver worden.
De Retin slang is uitermate geschikt als persluchtslang voor gebruik in combinatie met compressoren en luchtgereedschap en andere pneumatische slang toepassingen.

Eigenschappen PVC slang:

 • Werkdruk 20 bar (bij -23 °C)
 • Barst druk 60 bar (bij -23 °C)
 • Hoge weerstand tegen slijtage
 • Goede slijtvastheid
 • Zeer smalle buigradius
 • Goede weersbestendigheid
 • Uitstekende transparantie
 • Gladde binnenwand en gladde buitenkant

Rubber slang

Rubber staat bekent om zijn soepele materiaal bij hoge en lage temperaturen. Het is slijtvast, weers- en verouderingsbestendig en daarom geschikt voor de zwaardere toepassingen. Rubber is wel een zwaarder materiaal en kan dus vervelender zijn als u bijvoorbeeld op hoogte werkt.

Eigenschappen rubberen slang:

 • Slijtvast
 • Goede weers- en verouderingseigenschappen
 • Te gebruiken bij -47 °C tot +87 °C
 • Knikt niet
 • Oliebestendig

Luchtslang kopen?

De webshop van Nexaparts verkoopt ook luchtslangen. Zo is er keus uit diverse maten. Van 32-50 tot 250-393. Nexaparts heeft het allemaal. Neem ook een kijkje bij onze koppelingen.

Materialen

De materialen waarin wij onze luchtslangen verkopen zijn:

- EPDM
- PU
- PVC
- SBR
- PU Polyurethaan
- SBR / EPDM

Een pers luchtslang wordt over het algemeen gebruikt om lucht, gas of vloeistoffen te vervoeren. Het is belangrijk dat u voor kwaliteit kiest bij luchtslangen, ze dient namelijk bestand te zijn tegen hoge luchtdruk en slijtage. Hierdoor kan veilig gewerkt worden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over scheuren of lekken.

 


Niet de juiste Luchtslangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer