Brandweerslangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Brandweerslangen

Brandweerslangen
Resultaten filteren
close
Diameter slang ø
Meer weergeven
Binnendiameter
Meer weergeven
Werkdruk
Meer weergeven
Lengte
Meer weergeven
Nokafstand
Meer weergeven
Vergelijken

Altijd een geschikte oplossing

Staan de brandweerslangen die u zoekt niet op onze webshop, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd in staat om alternatieven aan te bieden. Ook voor op maat gemaakte brandweerslangen kunt u bij ons terecht. Met onze contacten kunnen wij op maat gemaakte brandslangen speciaal voor u laten maken.

 

Waar worden brandweerslangen voor gebruikt?

Brandweerslangen worden voornamelijk gebruikt om brand te bestrijden, maar een brandslang kent nog veel meer andere toepassingen. Brandweerslangen worden veel gebruikt in de industrie, bouw, offshore, raffinaderijen, landbouw en waterbehandeling voor irrigatie- en tuinbouwsystemen.

 

Onze opties in brandslangen

Door de Storz-koppelingen met verschillende NOK-afstanden, de verschillende kwaliteiten en de beschikbare lengtes zijn er altijd brandweerslangen wat bij uw eisen of situatie past. Het koppelen van de brandweerslangen aan elkaar of aan een tank of pomp kan door middel van de Storz-koppelingen. Bij het koppelen is de NOK-afstand van de Storz-koppeling leidend. Heeft uw pomp, tank of eventueel bestaande brandweerslang een Storz-koppeling met een NOK-afstand van bijvoorbeeld 81mm, dan moet de Storz-koppeling aan de brandweerslang ook een NOK-afstand van 81mm hebben. Onze witte, rode en zwarte brandslangen zijn plat oprolbaar en dus makkelijk op te bergen, vooral onze zwarte brandweerslang 4 duims zijn erg gewild.

 

Brandweerslang – Wit – Budget – Compleet incl. Storz-koppelingen

Onze witte brandweerslangen in ‘Budget-uitvoering’ hebben een PVC binnenwand en een buitenwand van textiel welke geschikt is voor lichte toepassingen waar weinig met de slang gesleept wordt en welke ideaal is voor het transporteren van water. De witte brandweerslangen hebben een variabele maximale werkdruk van 7-8 Bar, afhankelijk van de maat van de brandweerslang. De brandslang kan gebruikt worden bij een temperatuurbereik van -20℃ tot +65℃. Deze brandweerslang wordt standaard geleverd inclusief Storz-koppelingen en is in verschillende lengtes verkrijgbaar.

Brandweerslang – Rood – Standaard – Compleet incl. Storz-koppelingen

Onze rode brandweerslangen in ‘Standaard-uitvoering’ hebben een EPDM binnenwand en een buitenwand van Polyurethaan welke geschikt zijn voor wat zwaarder werk terwijl deze toch soepel en licht in gewicht is. Deze rode brandweerslang is voorzien van een Polyurethaan buitenwand waardoor de slang slijtvaster, vlam vertragend, vuilafstotend en rotbestendig is. Verder zorgt de buitenwand ervoor dat de brandweerslang ozon- en uv-bestendig, weer- en verouderingsbestendig, slijtvast, drukvast & veerkrachtig is en bestand is tegen minerale oliën, benzine en smeervetten. De rode brandslang heeft een maximale werkdruk van 12 Bar. De brandslang kan gebruikt worden bij een temperatuurbereik van -10℃ tot +60℃. Deze brandslang wordt standaard geleverd inclusief Storz-koppelingen en is in verschillende lengtes verkrijgbaar.

Brandweerslang – Zwart – Premium – Compleet incl. Storz-koppelingen

Onze zwarte brandweerslangen in ‘Premium-uitvoering’ heeft zowel een NBR binnen- als buitenwand welke geschikt is voor het zeer zware werk. De brandslang is zeer slijtvast en heeft sterke synthetische textiel inlagen. Door de slijtvaste externe ribbels op de buitenwand van de brandweerslangen zijn deze zeer geschikt om mee te slepen indien nodig. De brandweerslang wordt gebruikt als lucht- of waterslang voor het transporteren van water, lucht en andere vloeistoffen. De sterke buitenwand zorgt voor slijtvastheid en een hoge weer- en verouderingsbestendigheid. De zwarte brandslang heeft een maximale werkdruk van 16 Bar en kan gebruikt worden bij een temperatuurbereik van -40℃ tot +100℃. Deze brandslang wordt standaard geleverd inclusief Storz-koppelingen en is in verschillende lengtes verkrijgbaar. De zwarte brandslang 4 duims wordt veel gebruikt in de landbouw en is erg gewild.

 

 

Vind hier meer soorten slangen


Niet de juiste Brandweerslangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer