Zuivelkoppelingen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Zuivelkoppelingen

Zuivelkoppelingen
Zuivelkoppelingen DIN 11851
Zuivelkoppelingen DIN 11851
Zuivelkoppelingen SMS
Zuivelkoppelingen SMS
Zuivelkoppelingen Melkring
Zuivelkoppelingen Melkring
Las Stukken
Las Stukken
Resultaten filteren
close
Materiaal
Meer weergeven
Tuleaansluiting
Meer weergevendone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzenVergelijken

Wat zijn zuivelkoppelingen

Zuivelkoppelingen, ook wel een melkkoppeling, is een schroefkoppeling met grove- ronde draad. Zuivelkoppeling zijn ontwikkeld om verbindingen tot stand te brengen tussen een zuivelleiding en een zuivelslang. Tegenwoordig zijn de koppelingen behalve in de zuivelindustrie ook toegepast in o.a. de zuivel-, dranken-, voedings- en genotmiddelen industrie, farmaceutische en chemische industrie. De koppeling bestaat uit een lasdraadstuk, laspuntstuk, wartel en bovendien een dichtring. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een zuivelkoppeling voornamelijk gebruikt in de levensmiddelenindustrie. Doordat deze koppeling van roestvrijstaal wordt gemaakt en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, mag deze met voedsel en andere levensmiddelen in aanraking komen. Een zuivelkoppeling wordt vaak gebruikt voor het transporteren van melk, maar kan dus ook goed voor het vervoer van andere vloeibare levensmiddelen gebruikt worden.

Slang op maat

Onze voedselkoppelingen worden vaak op de slang geperst met een pershuls. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Wij kunnen slangen op maat maken met vaste koppelingen naar uw specificaties. Informeer naar de mogelijkheden.

Materialen 

In ons uitgebreide assortiment bieden wij hoogwaardige zuivelkoppelingen van zowel RVS 304 als RVS 316 in verschillende maten. Deze koppelingen, wartels en slangtules zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van de zuivelindustrie en andere toepassingen waar hygiëne en duurzaamheid van het grootste belang zijn. Bovendien worden deze zuivelkoppelingen niet alleen gewaardeerd in de zuivelindustrie, maar ook in de brede voedselverwerkingssector.

Laten we eens wat dieper ingaan op de kenmerken van deze twee veelgebruikte RVS-soorten:

RVS 304 (Zuivelkoppelingen):

Dit is de meest gangbare RVS-variant en bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Een van de belangrijkste eigenschappen is de goede corrosiebestendigheid. RVS 304 is een uitstekende keuze voor situaties waarin blootstelling aan vocht en corrosieve omstandigheden kan optreden.

RVS 316 (Zuivelkoppelingen):
Deze variant bevat 16% chroom, 10% nikkel en heeft een aanvulling van 2% molybdeen. Het hogere nikkelgehalte en de toevoeging van molybdeen maken RVS 316 nog beter bestand tegen chloriden en corrosie. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor toepassingen waar zouten en zuren aanwezig zijn.

Naast de RVS-koppelingen bieden we ook NBR-rubberen componenten. NBR-rubber is een elastomeer met uitstekende slijtvaste eigenschappen, wat betekent dat het uitermate duurzaam is en een lange levensduur heeft. Deze eigenschappen maken het een ideale keuze voor afdichtingen en aansluitingen in de zuivel- en voedselverwerkingsindustrie.

Wat ons onderscheidt, is onze toewijding aan klanttevredenheid. We begrijpen dat uw toepassingen unieke eisen kunnen hebben. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen, waarbij we slangen kunnen voorzien van vaste koppelingen die volledig voldoen aan uw specificaties. Of het nu gaat om specifieke afmetingen, materialen of andere vereisten, we staan voor u klaar om de best mogelijke oplossing te bieden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze producten, op maat gemaakte oplossingen en de mogelijkheden die we kunnen bieden. We zijn er om ervoor te zorgen dat uw zuivel- en voedselverwerkingsprocessen soepel en efficiënt verlopen, met betrouwbare en duurzame koppelingen die aan de hoogste normen voldoen.


Niet de juiste Zuivelkoppelingen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer