Druppelslangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Druppelslangen

Druppelslangen
Resultaten filteren
close
Model
Schroefdraad
Vergelijken

Hoe werkt een druppelslang?

Tijdens warme dagen van droogte, komt een druppel slang erg goed van pas in uw tuin. Vaak heeft uw tuin meer behoefte aan water. Anders dan bij een normale waterslang, geeft een deze slang een continu afgifte aan water in uw tuin. Op die manier hoeft u niet de kraan volledig open te draaien en kunt u effectiever omgaan met drinkwater. Met een deze slang kunt u zo effectief mogelijk water geven aan uw tuin. Het water komt namelijk geleidelijk op de juiste plekken terecht en verdampt minder snel dan bij de grote hoeveelheid waterafgifte van een waterslang. Kortom; een druppelslang kan uw tuin irrigeren op de juiste plekken en bespaard ook nog op uw drinkwater! slang 

 

Typen Druppelslangen 


Er zijn verschillende typen druppelslangen. Het voornaamste verschil in slangen zit hem in de verschillende lengtes van de slangen en de waterafgifte per uur. U kunt kiezen voor slangen met verschillende waterafgiftes, namelijk 2, 4 of 8 liter per uur. Kies dus altijd voor een slang die aansluit bij de hoeveelheid water die u tuin nodig heeft. Daarbij zijn deze slangen bij Nexaparts verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat u altijd een passende lengte vindt die aansluit bij uw tuin oppervlakte. 

 

Druppelslang Maten

Wij hebben deze slang in 3 verschillende afmetingen, namelijk in 100 meter, 25 meter en 15 meter. De 25 meter en de 15 meter worden standaard geleverd met Gardena koppelingen. U legt de slang bijvoorbeeld door uw bloemperk of langs u beukenhaag. U slaat de slang aan op de kraan en het water ''zweet'' langzaam uit de slang. Verder verkoopt Nexaparts geperforeerde tuinslangen, verkrijgbaar in de afmetingen 15 meter en 7,5 meter. De geperforeerde tuinslang sproeit fijne regen over de gehele lengte van de tuinslang. Deze tuinslang wordt geleverd met Gardena koppelingen voor een gemakkelijke aansluiting op de kraan.

 

Bovengronds en Ondergronds

Bij Nexaparts kunt u kiezen uit ondergrondse druppelslangen. Deze slangen verschillen met name in de manier van bewatering van uw tuin en de aanleg van het bewateringssysteem. Daarbij is de bovengrondse druppelslang geschikt voor kleinere tuinen en kunt u bij een grotere tuin beter kiezen voor een ondergrondse druppelslang. Tenslotte verschillen deze slangen in de hoeveelheid water die u kunt besparen in het gebruik van de druppelslang. Wilt u meer water besparen met uw druppelslang? Dan kunt u het beste kiezen voor een ondergrondse druppelslang. 
Lees hier meer over de verschillen tussen beide typen druppelslangen. 

 

Druppelslang bovengronds

Een bovengrondse druppelslang kunt u direct in uw tuin plaatsen. Druppelslangen bovengronds zijn met name geschikt voor een kleinere tuin. Dit werkt het beste als  Dit type druppelslang zorgt namelijk voor bewatering van uw bodembedekking. Het voordeel van een bovengrondse druppelslang is dat dit type druppelslang direct in uw tuin geplaatst kan komen, zonder geulen te graven.

Kortom, kies voor een bovengrondse druppelslang voor kleinere oppervlakte en wanneer u direct aan de slag wilt met bewatering van uw tuin!  

 

Druppelslang ondergronds

Een ondergrondse druppelslang wordt in tegenstelling tot de bovengrondse druppelslang niet aan de oppervlakte aangelegd. Door uw druppelslang ondergronds aan te leggen, kunt u voorkomen dat het water sneller verdampt. Zo kan u met het gebruik van een ondergrondse druppelslang tot wel 50% water besparen. Om een ondergrondse druppelslang aan te leggen dient u geulen te graven. Op die manier kan het water dicht bij de wortels worden afgegeven. Hierdoor bespaart u niet alleen water, maar kan het water ook beter opgenomen worden. Tenslotte hoeft een ondergrondse waterslang niet iedere keer opnieuw aangesloten te worden, maar kunt u laten liggen. Ideaal voor tuinen van grotere oppervlakte. 

 

Kortom, kies voor een ondergrondse druppelslang wanneer u grotere oppervlakte wilt irrigeren en water wilt besparen. 

Liever een druppelslang set? Bekijk hier onze druppelslangen in set!

 

 

Efficiënte en Precieze Irrigatie voor Tuinen en Landbouw

Druppelslangen zijn innovatieve irrigatiesystemen die een efficiënte en precieze waterafgifte mogelijk maken voor tuinen, moestuinen en landbouwgebieden. Met deze speciale slangen kunnen planten direct bij de wortels worden bewaterd, wat resulteert in een gerichte en effectieve irrigatie. 

Een van de belangrijkste voordelen van deze slangen zijn hun efficiëntie in watergebruik. In tegenstelling tot traditionele sproeisystemen die water in de lucht verspreiden, leveren druppelslangen water rechtstreeks aan de plantenwortels. Dit minimaliseert waterverlies door verdamping en zorgt ervoor dat het water optimaal wordt benut. Ook verminderen ze het risico op onkruidgroei, omdat ze gericht water leveren aan de gewenste planten en de omringende grond minder vochtig maken.

Een ander voordeel van druppelslangen is hun precisie in waterafgifte. Deze slangen zijn voorzien van kleine gaatjes of druppelaars die water druppel voor druppel vrijgeven. Hierdoor kan de waterafgifte nauwkeurig worden afgestemd op de behoeften van verschillende planten, ongeacht hun grootte of watervereisten. Druppelslangen kunnen worden aangepast aan verschillende irrigatieschema's en kunnen zelfs worden geprogrammeerd met timers voor geautomatiseerde bewatering.

Druppelslangen zijn ook zeer veelzijdig en aanpasbaar aan verschillende tuin- en landbouwomstandigheden. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de vorm van je tuin, moestuinbedden of landbouwvelden. Je kunt deze slangen ook combineren met andere irrigatiesystemen, zoals sproeiers of beregeningsapparatuur, om een uitgebreid irrigatienetwerk te creëren dat aan al je behoeften voldoet. Daarnaast zijn druppelslangen verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters, zodat je ze kunt afstemmen op de grootte van je gebied en de waterafgiftebehoefte.

Het onderhoud van druppelslangen is over het algemeen eenvoudig. Het is belangrijk om regelmatig de druppelaars of gaatjes te controleren en eventuele verstoppingen te verwijderen. Het reinigen van de slangen en het beschermen tegen blokkades, zoals gronddeeltjes, is cruciaal om een optimale waterafgifte te behouden. Daarnaast is het raadzaam om druppelslangen tijdens de wintermaanden binnen op te bergen om schade door vorst te voorkomen.

Kortom, druppelslangen bieden een efficiënte, precieze en aanpasbare irrigatieoplossing voor tuinen en landbouwgebieden. Met hun waterbesparende eigenschappen, gerichte waterafgifte en veelzijdigheid zijn druppelslangen een waardevolle investering voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en duurzame irrigatiemethode.

Vind hier meer beregeningslangen.


Niet de juiste Druppelslangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer