Sproeiers kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Sproeiers

Sproeiers
Rondsproeiers en Sectorsproeiers
Rondsproeiers en Sectorsproeiers
Eco Friendly sproeiproducten
Eco Friendly sproeiproducten
Handsproeiers
Handsproeiers
Pop-up sproeiers
Pop-up sproeiers
Drukspuiten
Drukspuiten
Zwenksproeiers
Zwenksproeiers

In verschillende industrieën en toepassingen is vloeistofverplaatsing een van de kernactiviteiten, hierbij spelen pompen en sproeiers een belangrijke rol. Deze apparaten bieden efficiënte oplossingen voor het verpompen van diverse vloeistoffen, waaronder water, chemicaliën en olie. Pompen vormen de basis van vloeistofverplaatsing in verschillende industrieën en toepassingen. Zo zijn er verschillende soorten en maten pompen, in deze tekst laten we je kennis maken met een aantal pompen uit ons ruime assortiment aan pompen.

Centrifugaalpompen: Deze pompen zijn een van de meest gebruikte en bekendste pomptypes. De naam zegt het eigenlijk al, ze werken op basis van centrifugaal kracht om zo vloeistoffen te verplaatsen. De pompen creëren als het waren een draaikolk die zo de vloeistof naar buiten duwt. In verschillende industrieën en toepassingen zijn ze zeer geschikt, denk daarbij aan watervoorziening, beregening, afvalwaterbehandeling en HVAC-systemen.


Dompelpompen: Deze pompen worden gebruikt voor het verpompen van vloeistoffen, ze worden dan ondergedompeld in de te verpompen vloeistof om zo de vloeistof eruit te pompen. Voornamelijk voor het verpompen van water uit diepe putten, reservoirs of tanks zijn dompelpompen ideaal. Maar daarnaast zijn ze ook zeer geschikt voor het leegpompen van kelders en rioleringstoepassingen. Ze zijn speciaal ontworpen om betrouwbaar en efficiënt te werken, zelf onder water.

Handpompen: Zoals de naam al doet vermoeden, worden met de hand bediend. . Ze zijn draagbaar, gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen externe energiebronnen. Handpompen zijn ideaal voor noodgevallen, buitentoepassingen en situaties waarin elektriciteit niet beschikbaar is. Ze worden vaak gebruikt voor het oppompen van water uit bronnen, irrigatie of het legen van tanks.

Hydrofoor pompen: Ook wel drukverhogingspompen genoemd worden veel gebruikt om de waterdruk in een leidingsysteem te verhogen. Zo wordt een constante waterdruk gewaarborgd. Hydrofoor pompen worden veel gebruikt in woningen, commerciële gebouwen en industriële installaties waar een betrouwbare waterdruk essentieel is.

 

Belangrijke componenten pompsystemen

Wanneer u een goed pompsysteem aan legt zijn niet alleen de pompen belangrijk. Verschillende toebehorende accessoires en onderdelen dragen bij aan de functionaliteit en betrouwbaarheid. Hieronder vertellen we meer over deze cruciale componenten en waar deze voor dienen.

Pompfilters: Voor het voorkomen van vuil, deeltjes en verontreinigingen die binnendringen in de pomp zijn deze filters erg handig. De filters zorgen dat de pomp schoon blijft waardoor de levensduur van de pomp wordt verlengd.

Pompkoppelingen: Deze koppelingen zorgen voor een stevige verbinding tussen de pomp en de aandrijving. Hierdoor wordt de krachtoverdracht geoptimaliseerd.

Pompregelaars: De naam zegt het eigenlijk al, met pompregelaars ben je in staat de snelheid en het debiet van de pomp aan te passen. Dit is niet alleen erg handig, maar ook zuinig omdat je zo ook energie kan besparen.

Pompafdichtingen: Deze pompen voorkomen lekkage en zorgen voor een goede afdichting tussen de pomp en de aandrijving.

Pompwaaier: De pompwaaier is verantwoordelijk voor het verplaatsen van de vloeistof en het creëren van druk binnen de pomp.

Pompassemblage: Deze omvat lagers en andere componenten die een soepele werking en ondersteuning van de draaiende delen van de pomp garanderen.

 

Verschillende soorten sproeiers

Als het gaat om het besproeien van tuinen, gazons of gewassen, zijn sproeiers een onmisbaar hulpmiddel. Ze bieden een efficiënte en gecontroleerde manier om water of andere vloeistoffen gelijkmatig te verdelen. Naast pompen zijn er ook verschillende sproeiers die helpen bij het beregenen van jouw tuin. Wij hebben een breed assortiment aan verschillende sproeiers, hieronder lees je meer over de verschillende pompen die wij hebben.

Drukspuiten: Dit zijn draagbare apparaten die vloeistoffen onder druk zetten en verspreiden. Ideaal voor kleine tot middelgrote oppervlakken zoals tuinen, bloembedden en moestuinen.

Eco-vriendelijke sproeiproducten: Met een groeiende focus op duurzaamheid verminderen deze producten waterverbruik, minimaliseren afval en zorgen voor gerichte en nauwkeurige besproeiing.

Handsproeiers: Deze compacte sproeiers voor handmatig gebruik zij ideaal voor kleinere oppervlakten zoals balkons, terrassen en kleine tuinen

Pop-up: Dit zijn ingebouwde sproeiers die pas tevoorschijn uit de grond komen wanneer ze geactiveerd worden. Ze zijn ideaal voor tuinen en gazons, omdat ze onopvallend zijn wanneer ze niet in gebruik zijn.


Zwenks: Zijn voorzien van bewegende armen die heen en weer bewegen om grotere oppervlaktes te besproeien. Daarom zijn deze zeer geschikt voor uitgestrekte gazons of tuinen.

Sproeiersets: Dit complete sets met diverse sproeiers en accessoires is geschikt voor verschillende toepassingen en omgevingen.

Rond en sectorsproeiers: Verspreiden water in een cirkelvormig patroon of in een specifieke sector en zijn ideaal voor het besproeien van specifieke gebieden zoals bloembedden of hoeken van gazons.

Belangrijk is het ook te kiezen voor hoogwaardige pompen, sproeiers en onderdelen. Als je investeert in kwaliteit wordt een efficiënte werking en lange levensduur van het pompsysteem gewaarborgd. Wij hebben een breed assortiment aan verschillende producten van hoogwaardige merken. Deze producten zijn ontworpen om te voldoen aan verschillende behoeften van zowel professionele gebruikers als tuinliefhebbers. Ons team helpt graag bij het vinden van de juiste pompen of sproeiers voor uw specifieke behoeften.


Niet de juiste Sproeiers gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer