Tyleen Koppelingen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Tyleen Koppelingen

Tyleen Koppelingen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Meer weergeven
Norm
Schroefdraad
Meer weergevendone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


Vergelijken

Tyleen koppelingen zijn gemaakt van polyetheen, een soort plastic of kunststof. Voornamelijk door de duurzaamheid en veelzijdigheid wordt dit materiaal zeer gewaardeerd. Tyleen koppelingen zelf bestaat uit een samenstelling van verschillende soorten polyethyleen, met name ZPE en HDPE. ZPE, wat staat voor zeer lagedichtheidspolyethyleen, heeft een opmerkelijk lange levensduur en belast jet milieu weinig. Daarom dat ZPE ook makkelijk gerecycled worden. Ook biedt ZPE een grote flexibiliteit, wat het instaleren van de koppeling gemakkelijker maakt.

Naast ZPE zijn tylee koppelingen ook gemaakt van HDPE. HDPE is een zeer sterk en taai materiaal dat niet alleen waterdicht is, maar ook bestand is tegen temperaturen tot wel 80 graden Celsius. Bovendien is HDPE UV-bestendig, geurloos en niet-toxisch, waardoor het ideaal is voor diverse toepassingen.

De toepassing

In moderne waterleidingsystemen zijn tyleen koppelingen een cruciaal onderdeel, met name in waterleidingsystemen waar gebruik wordt gemaakt van tyleen buizen. De tyleen koppelingen worden veel gebruikt in de bouw en industrie vanwege uitstekende eigenschappen. Ze vinden hun weg in een vele toepassingen, maar voornamelijk worden tyleen koppelingen gebruikt in de aanleg van waterleidingen, zowel voor drinkwater als voor beregening. Deze koppelingen kunnen ook gebruikt worden om tyleen buizen met elkaar te verbinden, of om tyleen buizen aan andere leidingen of apparatuur te koppelen.

Verschillende soorten

Tyleen koppelingen zijn er in verschillende modellen, elk met specifieke eigenschappen die zijn afgestemd op de behoeften van diverse projecten. Een paar van de meest voorkomende tyleen koppelingen zijn:

  • Afsluitkappen: Deze tyleen koppelingen worden gebruikt om tyleen buizen af te sluiten en te verzegelen.
  • Knieën: Knievormige koppelingen worden gebruikt om leidingen in een hoek te buigen.
  • Kogelafsluiters: Deze tyleen koppelingen stellen je in staat om stroom afkomstig van vloeistoffen in de leidingen te regelen.
  • Muurplaten: Worden gebruikte om tyleen buizen veilig aan muren te bevestigen.
  • Puntstukken: Deze worden gebruikt om tyleen buizen te verbinden met andere soorten buizen en leidingen.
  • Schroefbussen: Deze tyleen koppelingen hebben een schroefdraad verbinding en worden vaak gebruikt om tyleen buizen aan andere leidingen te kopelen.
  • Schroefknieën: Dit zijn knieën met schroefdraadverbindingen voor een eenvoudige installatie en aanpassing.
  • T-stukken: Heeft de functie om leidingen in verschillende richtingen e splitsen.
  • Verbindingsstukken: dienen ervoor om tyleen buizen met elkaar te verbinden.
  • Verloopsokken: Deze tyleen koppelingen worden gebruikt om buizen met elkaar te verbinden.

Herkenning

Een tyleenwaterleiding is te herkennen aan een blauwe streep aan de buitenzijde van de tyleenslang. Deze blauwe marketing duidt op het gebruik van tyleen buizen voor waterleidingen. Bij waterleidingen buiten wordt vaak gebruik gemaakt van tyleen koppelingen. Wanneer het de bedoeling is om tyleen koppelingen te gebruiken voor drinkwaterdoeleinden is het van belang dat deze zijn voorzien van het KIWA keurmerk, om te zorgen voor een veilige en betrouwbare watervoorziening.

Overwegingen

Hoewel tyleen koppelingen bekend staan om hun duurzaamheid en veelzijdigheid, zijn er enkele belangrijke overwegingen bij het gebruik ervan:
Een tyleen koppeling kan vorst aan, maar het is beter om dit te voorkomen. Het is raadzaam on voorzorgsmaatregelen te nemen om bevriezing te voorkomen. Dit kan worden gedaan door leidingen in de winter leeg te laten lopen en ze droog te spuiten of door de waterleiding diep genoeg te begraven. Je kunt het beste je tyleen waterleiding minimaal 60 centimeter diep graven, om te voorkomen dat de slang kapot vriest.
Daarnaast zijn tyleen koppelingen niet geschikt voor warm water. Hoge temperaturen kunnen leiden tot de groei van bacteriën zoals legionella in het water. Daarom is het van belang om temperatuurvereisten van tyleen koppelingen aan te houden bij het ontwerpen van een waterleidingsysteem.

Een voordeel van tyleen koppelingen is dat ze verschillende aansluitingsmogelijkheden bieden, waaronder knelkoppelingen, draadverbindingen en meer. Het is belangrijk om de juiste aansluitingsmethode te kiezen op basis van het specifieke project en de benodigde afdichting.


Niet de juiste Tyleen Koppelingen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer