Tyleen Slangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Tyleen Slangen

Tyleen Slangen
Resultaten filteren
close
Lengte
Werkdruk
Vergelijken

Een tyleenslang wordt gebruikt voor water- en gasleidingen. Tyleen slangen bestaan voornamelijk uit ZPE en HDPE. HDPE is een sterk en taai materiaal, het is waterdicht en trekt water niet aan. HDPE kan tempraturen tot 80 graden aan en is uv-resistent. HDPE is geurloos en niet-toxisch. ZPE is een duurzame kunststof die er wordt gemaakt. ZPE heeft een hele lange levensduur en belast het milieu weinig, ZPE kan ook makkelijk gerecycled worden. ZPE heeft eeb grote flexibiliteit en is makkelijk te instaleren, zelfs met veel bochten in instalatiewerk.

 

Maten Tyleenslang

Tyleen slangen kunt in verschillende soorten diameters bestellen:

Deze maten verkopen we in de lengtes; 1000cm, 2500cm, 5000cm en 10000cm.

Een tyleenwaterleiding is te herkennen aan een blauwe streep aan de buitenzijde van de tyleenslang. Waterleidingen buiten is waar vaak gebruik wordt gemaakt van tyleen slangen. Omdat u graag het water wilt drinken is het belangrijk om een tyleenslang te nemen die voorzien is van het KIWA keurmerk.

Een tyleen slang kan vorst aan, maar het is beter om dit te voorkomen. Vorst in een tyleenslang kun je voorkomen door de slang in de winter leeg te laten lopen en hem droog te spuiten of door de waterleiding diep genoeg te plaatsten. Je kunt het beste je tyleen waterleiding minimaal 60 centimeter diep graven, om te voorkomen dat de slang kapot vriest.
Tyleen slangen zijn niet geschikt voor warm water. Te hoge tempraturen kan ervoor zorgen dat er legionella in het water voorkomt.
In de meeste gevallen kunt u uitstekend uit de voeten met de harde vorm van tyleen. In gevallen waarbij vele bochten dienen te worden aangelegd, is het verstandig om voor de flexibele (en iets dikkere) zachte variant te gaan. Vanwege de flexibiliteit kunt u deze namelijk eenvoudig in de gewenste vorm buigen.

Wanneer je de buis in de grond wilt leggen, graaf je een geul van minimaal 30-35 cm diep. Maak daarbij de eventuele graszoden voorzichtig los van de grond zodat je ze goed terug kunt plaatsen. Wil je de waterleiding tegen vorst beschermen dan dien je de geul minimaal 80 cm diep te graven

Heeft u niet gevonden wat u zocht of heeft u vragen over 1 van onze producten? Neem gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen u hier graag verder!


Niet de juiste Tyleen Slangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer