Voedselindustrie slangen - NexaParts
menu
menu
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
Voedselindustrie slangen
  • event 17-05-2021
  • schedule 00:00
  • timer 2 minuten

Voedselindustrie slangen

Op zoek naar een voedselslang? Dan ben je bij Nexaparts aan het juiste adres! Wat voor voedselindustrie slang kies je voor levensmiddelen?

Als je voedingsmiddelen koopt bij de supermakrt verwacht je waarschijnlijk dat deze hygiënisch zijn gemaakt, toch? Dus waar moet je vooral op letten als je een voedselslang koop? Natuurlijk of de slang ook hygiënisch is. Want waar wordt gewerkt met voedingsmiddelen is hygiëne het eerst waar aan gedacht moet worden. Je wil natuurlijk elk risico op besmetting voorkomen. Belangrijk is het dat de slang die je gaat gebruiken een materiaal heeft die de voedselmiddelen niet vervuilen of de geur en smaak eraf haalt. 

Voedselindustrie slangen

Gevaar van vervuiling

Als je een slang gebruikt die niet geschikt is voor de voedselindustrie, kan het zijn dat de slang tijdens het gebruik schadelijke bestandsdelen afzet. Dit kan leiden dit:

  • Gezondheid gevaar
  • Aantasting van geur, smaak, kleur enzovoorts
  • Onaanvaardbare wijziging van de samenstelling van het voedsel

Dit kan worden voorkomen door het gebruik van het juiste materiaal.

Wat is het juiste materiaal?

Het is belangrijk dat de slang is gemaakt van een materiaal die is goedgekeurd voor de voedselindustrie. De voedselslangen die wij leveren zijn goedgekeurd voor de voedselindustrie. De materialen die wij leveren zijn PVC, Vinyl, Butyl, EPDM, Butyl/IIR en TPE-S. Dan vraagt je je waarschijnlijk af welk materiaal waarvoor geschikt is, dat leggen wij je hieronder uit.

PVC-slang,

Een PVC-slang is licht, doorzichtig en flexibel. De Cristallo PVC Laboratoriumslang heeft een tempratuurbereik van -20°C tot +60°C. De slang is geproduceerd met ftalaten-vrij zacht PVC in levensmiddelenkwaliteit.

Vinyl slang,

Een vinyl slang is flexibel en heeft binnen- en buitenwanden die glad zijn om de doorgang van vloeistoffen te bevorderen en helpt om de slang gemakkelijk te reinigen. De Cleanwash is speciaal ontworpen voor de levensmiddelenindustrie om heet water te leveren en andere oplossingen tegen hoge druk.

Butyl slang,

Een butyl slang is zeer geschikt voor drinkwater, wijn, bier, vruchtensap, alcoholhoudende dranken en vethoudende producten. De Foodhose is Ftalaat-vrij en heeft een tempratuurbereik van -40°C tot +120°C (+150°C voor 30 min).

EPDM-slang,

Een EPDM-slang word veel gebruikt voor dranken en sappen en is geschikt voor een tempratuurbereik van -30°C tot +110°C. In EPDM-slangen hebben we keuze uit de Steam Wash, de EPDM reinigings- en levensmiddelenslang en de EPDM levensmiddelenslang. De Steam Wash heeft zelf een temperatuurbereik van -40°C tot +125°C.

Butyl/IIR,

Een Butyl/IIR is extreem flexibel en is geschikt voor drinkwater, wijn, bier, vruchtensap, alcoholhoudende dranken tot 92% en vet houdende producten. De DROPHOSE FOOD is Ftalaat-vrij en is tevens geschikt als tankwagenslang. Wij leveren deze slang ook als een compleet geassembleerde slang, afneembaar in de lengtes 1 t/m 10 meter en in de binnendiameter maten 25mm, 32mm, 38mm en 50mm. Bekijk hier onze Zuivelslang Compleet!

TPE-S,

Een TPE-S slang is zeer geschrikt voor de voedselindustrie. De Levensmiddelen zuig- en persslang is zeer neutraal in geur en smaak, dit zorg ervoor dat de vloeistoffen hun oorspronkelijke eigenschappen behouden. Het temperatuur bereik van de slang is -30°C/ +100°C

 

Voor meer informatie over voedselindustrieslangen kunt je bellen naar +31 38 2024038 of mailen naar info@nexaparts.nl