Manometers kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Manometers

Manometers
Resultaten filteren
close
maat
Meer weergeven
Aansluiting
Afmeting
Meer weergeven
Werkdruk
Meer weergevendone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Vergelijken

Het assortiment

Nexaparts heeft verschillende manometers in het assortiment, variërend van 0 tot en met 600 bar. Dit betekent dat Nexaparts voor elke toepassing een manometer beschikbaar heeft. Welke manometer u nodig heeft is moeilijk te bepalen. Zo kan het per toepassing verschillen wat het belangrijkste is. Er zijn verschillen in de eenheid van druk, veiligheid en levensduur, materialen, druk meettechnieken, nauwkeurigheidsklasse, nominale grootte van de behuizing en druk bereiken.
Nexaparts heeft ook manometers met glycerine in het assortiment. Glycerine zorgt ervoor dat drukstoten worden geabsorbeerd. Hierdoor is de manometer met glycerine uitstekend toepasbaar binnen verschillende toepassingen met hoge drukpieken of trillingen.

Waarom zijn manometers belangrijk?

Nauwkeurige drukmetingen: Manometers bieden nauwkeurige metingen van de druk in een systeem, waardoor je de prestaties en efficiëntie kunt controleren. Door de druk in real-time te kunnen volgen, kun je potentiële problemen snel identificeren en corrigerende maatregelen nemen voordat ze tot ernstige schade leiden.
Veiligheid: In veel industrieën is het essentieel om de druk binnen veilige grenzen te houden. Een manometer kan je helpen bij het bewaken van de drukniveaus en waarschuwen voor abnormale drukstijgingen of -dalingen. Dit helpt ongevallen te voorkomen en de veiligheid van werknemers en apparatuur te waarborgen.
Kwaliteitscontrole: In productieprocessen waar druk een cruciale rol speelt, zoals in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, is het belangrijk om de druk nauwkeurig te regelen. Manometers stellen je in staat om de juiste drukinstellingen te handhaven, wat resulteert in consistente productkwaliteit.

Soorten manometers:

  1. Mechanische manometer: Deze traditionele manometers gebruiken een veermechanisme om de druk te meten. Ze zijn betrouwbaar, duurzaam en kunnen een breed scala aan drukwaarden meten. Mechanische manometers zijn verkrijgbaar in verschillende nauwkeurigheidsniveaus en kunnen worden aangepast aan specifieke toepassingen.

  2. Digitale manometer: Digitale manometers gebruiken elektronische sensoren om de druk te meten en weer te geven op een digitaal scherm. Ze bieden een hoge nauwkeurigheid, gemakkelijke aflezing en extra functies zoals gegevensopslag en het vastleggen van piekwaarden. Digitale manometers zijn ideaal voor situaties waar precisie en gebruiksgemak belangrijk zijn.

Tips voor het gebruik van manometers:

Kies de juiste manometer voor je toepassing: Overweeg de drukbereiken, nauwkeurigheidseisen en omgevingsfactoren bij het selecteren van een manometer. Zorg ervoor dat de gekozen manometer geschikt is voor de specifieke drukomstandigheden waarin deze zal worden gebruikt.
Kalibreer regelmatig: Om ervoor te zorgen dat je manometer nauwkeurige metingen levert, is het belangrijk om deze regelmatig te kalibreren. Volg de instructies van de fabrikant en gebruik een gekalibreerde referentiebron om de nauwkeurigheid te controleren en indien nodig aan te passen.
Bescherm de manometer: Een manometer is gevoelige instrumenten en moeten worden beschermd tegen stoten, trillingen en extreme temperaturen. Gebruik beschermende behuizingen en zorg voor een geschikte installatie om schade te voorkomen.

Conclusie

Manometers spelen een cruciale rol in het meten en controleren van druk in diverse toepassingen. Door nauwkeurige drukmetingen te bieden, dragen ze bij aan de veiligheid, kwaliteitscontrole en prestatieoptimalisatie. Kies de juiste manometer voor je specifieke behoeften, kalibreer deze regelmatig en bescherm hem tegen schade. Met manometers kun je de druk onder controle houden en betrouwbare metingen verkrijgen voor een efficiënte werking van je systemen.

Vind hier meer fitwerk.


Niet de juiste Manometers gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer