Tankwagen Koppelingen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Tankwagen Koppelingen

Tankwagen Koppelingen
Resultaten filteren
close
Materiaal
Koppelmaat
Meer weergevendone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
Vergelijken

Voordelen van Tankwagen Koppelingen:

Veiligheid en betrouwbaarheid: Tankwagen koppelingen zijn ontworpen met het oog op veiligheid en betrouwbaarheid. Ze zorgen voor een stevige en lekvrije verbinding tussen de tankwagen en andere apparatuur. Waardoor het risico op morsen, lekkages en drukverlies wordt geminimaliseerd. Dit is vooral belangrijk bij het transport van gevaarlijke stoffen of waardevolle vloeistoffen.
Diverse koppelingstypes: Tankwagen koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende types om aan specifieke behoeften te voldoen. Enkele veelvoorkomende types zijn Camlock, Dry Disconnect en API-koppelingen. Deze diversiteit stelt gebruikers in staat om de juiste koppeling te selecteren op basis van de aard van de vloeistof. De operationele omstandigheden en de vereiste doorstromingssnelheid.

Snelle en eenvoudige aansluiting: Tankwagen koppelingen zijn ontworpen voor snelle en eenvoudige aansluiting. Dit bespaart veel kostbare tijd bij het laden en lossen van vloeistoffen. Vooral in situaties waar efficiëntie en snelheid van essentieel belang zijn. Met de juiste koppeling kunnen gebruikers snel en moeiteloos verbinding maken. Waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd.
Duurzaamheid en bestendigheid: Deze koppelingen worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Zoals roestvrij staal, aluminium of messing en nog meer. Die duurzaamheid en bestendigheid tegen corrosie en slijtage bieden. Ze zijn bestand tegen de uitdagende omstandigheden waarmee tankwagens te maken krijgen. Zoals trillingen, temperatuurschommelingen en chemische belastingen.

Toepassingen van Tankwagen Koppelingen:

  1. Chemische industrie: Tankwagen koppelingen worden veel gebruikt in de chemische industrie. Voor het veilig en efficiënt transporteren van chemicaliën, zuren, oplosmiddelen en andere vloeibare producten. Ze zorgen voor een betrouwbare en lekvrije verbinding tussen de tankwagen en de chemische installaties.

    1. Voedingsmiddelenindustrie: In de voedingsmiddelenindustrie worden tankwagen koppelingen gebruikt voor het transporteren van vloeibare voedingsmiddelen. Zoals oliën, sappen, zuivelproducten en siropen. Deze koppelingen voldoen aan de strenge hygiëne- en veiligheidsnormen die gelden in de voedingsmiddelenindustrie.

  2. Olie- en gasindustrie: Tankwagen koppelingen spelen een cruciale rol in de olie- en gasindustrie. Waar ze worden gebruikt voor het laden en lossen van olie, brandstoffen en andere petrochemische producten. Ze garanderen een veilige en efficiënte vloeistofdoorstroming tussen de tankwagen en opslagtanks.
    Conclusie: Tankwagenkoppelingen zijn onmisbare componenten voor veilig en efficiënt vloeistoftransport. In diverse industrieën. Met hun nadruk op veiligheid, betrouwbaarheid, eenvoudige aansluiting en duurzaamheid. Vormen ze de ideale verbinding tussen tankwagens en andere apparatuur. Investeer in hoogwaardige tankwagen koppelingen om de operationele efficiëntie te verbeteren. Het risico op lekkages te minimaliseren en de veiligheid van het vloeistoftransport te waarborgen. Met de juiste koppelingen ben je verzekerd van een betrouwbare en lekvrije vloeistofdoorstroming in verschillende toepassingen.

 

Tankwagen Koppelingen

Tankwagenkoppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, te weten, Messing, RVS en kunststof. Daarnaast heeft u een keuze uit verschillende koppelmaten. Deze bestaan vaak uit een assemblage van verschillende onderdelen. U vindt bij ons ook de losse onderdelen en de complete sets. Indien u de afdichtingen voor de Tankwagen Koppelingen zoekt. Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvende aanbieding. Neem ook een kijkje op onze website bij Tankwagen Koppelingen.

Toepassingen

Een tankwagenkoppeling is één van de weinige koppelingen die over een niet symmetrisch systeem beschikt. Het voordeel hiervan is dat erbij het ontstaan van trillingen door het rijden de koppelingen niet losschieten. Daarom is deze Koppeling erg geschikt voor de toepassing. Bovendien is de TW-koppeling uitermate geschikt voor het vervoeren. Van aardolie, vloeistoffen, mengvoeders en bulktransport.

Wat is een Tankwagen Koppeling?

TW koppelingen hebben een niet symmetrisch systeem met afgrendelhefboom. Waardoor het loskoppelen in geval van trillingen voorkomen word. Hierdoor is de TW koppeling een veel gebruikte koppeling in de aardolie industrie voor bijvoorbeeld het lossen van tankwagens. Het vrouwelijke aansluitstuk heeft een grendel, ring en hendel. Waardoor het perfect past op het mannelijke deel. De twee klauwen zorgen bij het verdraaien van de grendelring. Waardoor er een vaste en lekvrije verbinding ontstaat.

Messing
Messing wordt ook wel geelkoper genoemd. Messing is een legering van koper en zink. Verder heeft het nog een legering van lood, nikkel, ijzer en aluminium.

Contact

U vindt bij ons ook de losse onderdelen en de complete sets. Indien u de afdichtingen voor de tankwagenkoppelingen zoekt. Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvende aanbieding. Hoogstwaarschijnlijk weet u precies welk soort tankwagenkoppeling u nodig heeft. Is dit echter niet het geval. Dan staan wij bij Nexaparts graag voor u klaar om u te helpen bij het maken van uw keuze. 

 

Vind hier meer koppelingen.


Niet de juiste Tankwagen Koppelingen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer