Glijlagers kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Glijlagers

Glijlagers
Resultaten filteren
close
Model omschrijving
Materiaal
Meer weergeven
Binnendiameter
Meer weergeven
Buitendiameter
Meer weergeven
Flensdiameter
Meer weergeven
Lengte
Meer weergevendone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


Vergelijken

Glijlagers: Duurzame en Efficiënte Oplossingen voor Soepele Beweging

Glijlagers, ook wel bekend als glijlagerbussen, zijn essentiële componenten in vele industriële toepassingen waar soepele en efficiënte beweging vereist is. Ze bieden een duurzame en betrouwbare oplossing voor het ondersteunen en geleiden van assen, stangen en andere bewegende onderdelen. We gaan de voordelen en toepassingen van glijlagers bespreken.

Een van de belangrijkste voordelen van glijlagers is hun vermogen om een soepele beweging te garanderen. Glijlagers werken op het principe van wrijvingsreductie door middel van een smeermiddel, zoals olie of vet, tussen de lagerbus en de bewegende as. Dit zorgt voor een vloeiende en moeiteloze beweging, met minimale wrijving en slijtage. In vergelijking met andere lagerontwerpen, zoals kogellagers, kunnen glijlagers hogere belastingen dragen en zijn ze geschikt voor langzamere snelheden en zwaardere toepassingen.
Een ander voordeel van glijlagers is hun duurzaamheid en lange levensduur. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals brons, staal of polymeer, die bestand zijn tegen slijtage en corrosie. Bovendien zorgt het smeermiddel tussen de lagerbus en de as voor een goede smering en vermindering van wrijving, waardoor de levensduur van het lager wordt verlengd. Dit minimaliseert de behoefte aan frequente vervanging en onderhoud, wat resulteert in lagere kosten op de lange termijn.

Glijlagers bieden ook een hoge mate van stabiliteit en trillingsdemping. Door de beweging te geleiden en te dempen, verminderen glijlagers trillingen en geluid, wat resulteert in een soepelere werking en een comfortabelere werkomgeving. Dit is vooral belangrijk in toepassingen waar precisie, nauwkeurigheid en geluidsbeheersing van groot belang zijn, zoals in de machinebouw, automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart en medische apparatuur.
Glijlagers hebben een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. Ze worden veel gebruikt in pompen, compressoren, motoren, turbines, ventilatoren, transportbanden en vele andere machines en apparatuur. Daarnaast vinden ze hun toepassing in sectoren zoals de scheepvaart, mijnbouw, landbouw en energieopwekking.

Bij het selecteren van glijlagers is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals belasting, snelheid, temperatuur, smeermiddelvereisten en omgevingsomstandigheden. Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren leverancier of fabrikant die u kan adviseren over de juiste glijlagers voor uw specifieke toepassing.

Kortom, glijlagers bieden duurzame en efficiënte oplossingen voor soepele beweging in diverse industriële toepassingen

 

Bent u op zoek naar Glijlagers? Dan bent u bij Nexaparts aan het juiste adres!

Nexaparts verkoopt glijlagers in alle soorten en maten. Het doel van dit product is om belasting met een draaiende of lineaire beweging op te vangen van de bewegende/roterende as die hier doorheen gaat. Neem hier een kijkje in ons volledige assortiment!
Een glijlager is een lager die een as heeft die in de lager glijdt. Een glijlager heeft een ronde of vlakke vorm en het doel van glijlagers is om de belasting op te vangen van draaiende, lineaire of oscillerende beweging. Dit in tegenstelling tot een wentellager, waarbij zich tussen de as en de boring rollende elementen bevinden. De wrijving en de slijtage van een glijlager is hoger dan bij rollende lagers. Om de wrijving te verminderen wordt meestal smeerolie toegepast.
Glijlagers zijn in bijna alle industrietakken van toepassing, vooral wanneer slechts een zeer begrensde inbouwruimte ter beschikking staat. Glijlagers zijn vanwege hun specifieke eigenschappen bijvoorbeeld te vinden in scheepsmotoren, dieselmotoren, elektromotoren, generatoren, turbines, tandwielkasten en cementmolens.

Verschillende soorten

Wij verkopen onder andere deze glijlagers:

- TEF - MET Cilinderbus TFZ
- BRO - MET Cilinderbus BMZ
- POM - MET® Aanloopschijf POA
- SIB - MET© Cilinderbus met flens SBB
- TEF - MET® Aanloopschijf TFA
- TEF - MET Cilinderbus met flens TFB
- POM - MET Cilinderbus POZ
- SIB - MET© Cilinderbus SBZ

De glijlagers zijn gemaakt van verschillende materialen:

  • TEF staat voor staal/PTFE.
  • BIV staat voor staal/brons.
  • BRO staat voor brons.
  • POM staat voor staal/acetaal.
  • SIB staat voor sinterbrons.
  • FER staat voor C67 Verenstaal 55Si7.
  • LUB staat voor brons/PTFE.
  • NOX staat voor Niro/PTFE

Sinterbrons
Sinterbrons is een poreuze soort brons of silver dat gevuld is met olie. Bij sinteren wordt metaal of bronzen in korrels gemodelleerd. De korrels worden onder hoge druk en tempratuur samengeperst. In dit proces blijft er ruimte tussen de korrels waardoor een poreus materiaal onstaat. Door de hoge toelaatbare glijsnelheden zijn glijlagers van sinterbrons bijzonder geschikt voor rotatie toepassingen.

We verkopen deze producten in veel verschillende afmetingen.

Meer Lagers

Bij Nexaparts hebben we nog veel meer lagers. Bekijk ook Cellasto Afdichtrigen, Gewrichtslagers en Stangkoppen.

Heeft u niet kunnen vinden waar u naar zocht, of heeft u vragen over één van onze producten? Twijfel niet en stuur een mail naar info@nexaparts.nl. Wij zijn op doordeweekse dagen tussen 08:30 en 17:00 te bereiken.


Niet de juiste Glijlagers gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer