Radiale Gewrichtslagers kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Radiale Gewrichtslagers

Radiale Gewrichtslagers
Resultaten filteren
close
Diameter gat (d)
Meer weergeven
D (huis)
Meer weergeven
B (kogelbreedte)
Meer weergevendone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzenVergelijken

Wij leveren lagers van Fluro. De lagers van Fluro zijn allemaal minstens van de zelfde superieure kwaliteit als die van SKF, Ina Elges, LS en WSW.

Onderhoudsplichtige Radiale Gewrichtslagers

Radiale Gewrichtslagers zijn beschikbaar in de volgende combinaties van glijvlakken:

  • Staal / staal
  • Staal / brons
  • Niro / brons

Staal / staal:
De binnen- en buitenringen zijn gemaakt van gehard gefosfateerd draagstaal, de bolvormige glijoppervlakken zijn behandeld met een inlaatsmeermiddel.

Staal / brons:
De binnenste ringen zijn gemaakt van gehard lagerstaal en de buitenste ringen zijn gemaakt van brons.

Niro / Bronze:
De buitenste ringen zijn gemaakt van roestvrij staal (materiaal nr. 1.4418) met insteekgaten en de binnenste ringen van aluminium brons (materiaal nr. 2.0975).

Voor een goede werking is regelmatig onderhoud / smering van deze lagers vereist. De lagers worden gesmeerd via smeergaten en smeergroeven. Stalen / stalen kogellagers zijn bijzonder geschikt voor wisselende belastingen met impact- en stootbelastingen.

 

Onderhoudsvrije radiale gewrichtslagers

zijn beschikbaar in de volgende combinaties van schuifvlakken:

  • Composietmateriaal van hard chroom / PTFE
  • Harde chroom / PTFE-stof
  • Niro / PTFE-weefsel
  • Niro / Composite

 

Staal / PTFE-composiet:

De binnenringen zijn vervaardigd uit gehard lagerstaal met hard verchroomd glijvlak de buitenringen van staal met een PTFE-composietmateriaal schuivende inzetstuk, waarbij de binnenringen worden gedrukt.

 

Hard chroom / PTFE-weefsel:

De buitenringen zijn gemaakt van gehard lagerstaal met stevig gelijmd PTFE-weefsel en de binnenringen van gehard lagerstaal met hard verchroomd glijoppervlak.

Niro / PTFE-weefsel:

De buitenring is gemaakt van gehard roestvrij staal met stevig gelijmd PTFE-materiaal en de binnenringen van gehard roestvrij staal.

De onderhoudsvrije gewrichtslagers met PTFE composiet materiaal PTFE stoffen zijn bijzonder geschikt voor eenzijdige belasting en toepassingen waarbij onderhoud behoeft voor het smeren lagers redenen niet kan worden gebruikt.

 

Niro / Composite:

Deze lagers zijn gemaakt van roestvrij staal en een onderhoudsvrij composietmateriaal, bestaande uit fijne kunststof stof met gelijkmatig gemengde vaste smeermiddelen.
De composiet sferische glijlagers met roestvrij stalen buitenring zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen in de offshore-industrie en in de waterbouw van staal. Deze lagers zijn bestand tegen water en zeewater.

Let op: deze lagers mogen niet worden gesmeerd. Smeren verkort de levensduur!

 

Radiale Gewrichtslagers: Optimaliseer uw Bewegingssystemen met Flexibiliteit en Betrouwbaarheid

Radiale Gewrichtslagers, ook wel bekend als sferische gewrichtslagers, bieden flexibele en betrouwbare oplossingen voor toepassingen waarin radiale belastingen en bewegingen optreden. Deze lagers zijn ontworpen om zowel axiale als radiale belastingen te dragen en tegelijkertijd hoge bewegingshoeken mogelijk te maken. In deze geoptimaliseerde tekst zullen we de voordelen en toepassingen van radiale gewrichtslagers bespreken.
Een van de belangrijkste voordelen van Radiale Gewrichtslagers is hun vermogen om zowel radiale als axiale belastingen op te nemen. Ze zijn ontworpen met een sferische binnenring en een bolvormige buitenring, waardoor ze de mogelijkheid hebben om hoge radiale belastingen te weerstaan. Daarnaast kunnen ze ook axiale belastingen dragen, zij het in beperkte mate. Dit maakt radiale gewrichtslagers geschikt voor toepassingen waarbij zowel radiale als axiale bewegingen plaatsvinden, zoals in landbouwmachines, heftrucks en bouwmachines.

Een ander voordeel van radiale gewrichtslagers is hun hoge mate van flexibiliteit en compensatie van uitlijnfouten. Dankzij hun sferische ontwerp kunnen ze hoeken en uitlijnfouten absorberen, waardoor ze zich kunnen aanpassen aan verschillende montage- en werkomstandigheden. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waarin compensatie van uitlijnfouten cruciaal is, zoals in transportbanden, draaikransen en draaipunten van voertuigen.
Daarnaast bieden radiale gewrichtslagers een uitstekende schok- en trillingsdemping. Ze absorberen trillingen en schokken die worden gegenereerd tijdens het functioneren van de machine, waardoor de levensduur van de lagers en de betrouwbaarheid van het systeem worden verhoogd. Dit maakt ze geschikt voor toepassingen waarin trillingen en schokbelastingen veel voorkomen, zoals in landbouwmachines, transportbanden en industriële machines.

Radiale gewrichtslagers hebben ook een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals gelegeerd staal of roestvrij staal, die bestand zijn tegen slijtage, corrosie en vermoeidheid. Hierdoor kunnen radiale gewrichtslagers langdurig en betrouwbaar werken zonder frequent onderhoud of vervanging. Dit vermindert de kosten en downtime van machines, waardoor de productiviteit van het systeem wordt verhoogd.

Radiale gewrichtslagers worden veel gebruikt in diverse industrieën, waaronder landbouw, transport, bouw, mijnbouw en meer. Ze worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals knikladers, grondverzetmachines, landbouwwerktuigen, industriële ventilatoren en nog veel meer. Door te kiezen voor hoogwaardige radiale gewrichtslagers van een betrouwbare leverancier kunt u de prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie van uw bewegingssystemen optimaliseren.
Als u op zoek bent naar hoogwaardige radiale gewrichtslagers, is het belangrijk om samen te werken met een ervaren en betrouwbare leverancier. Een leverancier die expertise heeft in het leveren van lagers van topkwaliteit en die kan voorzien in uw specifieke behoeften. Door te investeren in hoogwaardige radiale gewrichtslagers kunt u de levensduur van uw machines verlengen, de betrouwbaarheid van uw bewegingssystemen verbeteren en de operationele efficiëntie van uw bedrijf verhogen.

Kortom, radiale gewrichtslagers bieden flexibiliteit, betrouwbaarheid en uitstekende prestaties in toepassingen waarin radiale belastingen en bewegingen optreden. Ze zijn in staat om zowel radiale als axiale belastingen te dragen en compenseren uitlijnfouten, terwijl ze schokken en trillingen dempen. Door te kiezen voor hoogwaardige radiale gewrichtslagers en samen te werken met een ervaren leverancier, kunt u de prestaties en betrouwbaarheid van uw bewegingssystemen optimaliseren en de concurrentiepositie van uw bedrijf versterken.

 

 

Vind hier meer gewrichtslager


Niet de juiste Radiale Gewrichtslagers gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer