Ventilatie & Afzuigslangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Ventilatie & Afzuigslangen

Ventilatie & Afzuigslangen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Meer weergeven
Werkdruk
Meer weergeven
Materiaal
Meer weergeven
Temperatuur bereik
Meer weergeven
Toepassing
Meer weergeven
Inlage
Meer weergeven
Electrische Geleidingdone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


Vergelijken

Ventilatie- en afzuigslangen zijn speciaal ontworpen om lucht effectief af te voeren en te ventileren. Ze zijn gemaakt van duurzame en flexibele materialen. Denk aan PVC, polyurethaan of rubber. Deze materialen zijn bestand tegen de uitdagingen van luchtstroom, temperaturen en chemische blootstelling. De slangen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en lengtes om aan de specifieke behoeften van de toepassing te voldoen.

De voordelen van ventilatie- en afzuigslangen

Eén van de belangrijkste voordelen van ventilatie- en afzuigslangen is het vermogen om schadelijke dampen af te voeren. Hierbij kunt u denken aan stofdeeltjes, rook en andere verontreinigende stoffen. Ze bieden een gecontroleerde en gerichte luchtafvoer. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd en worden de gezondheidsrisico's voor medewerkers verminderd. Dit is vooral belangrijk in industriële omgevingen waar chemische stoffen, dampen en rook wordt gegenereerd.

Daarnaast spelen ventilatie- en afzuigslangen een cruciale rol bij het handhaven van een optimale temperatuur en vochtigheidsniveau. Ze helpen bij het afvoeren van warme lucht en vocht. Hierdoor wordt een comfortabele en productieve werkomgeving gecreëerd. Dit is vooral relevant in commerciële keukens waar dampen en warmte kunnen leiden tot ongemak en condensatie.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van de juiste slang

Bij het kiezen van ventilatie- en afzuigslangen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke omgevingsfactoren, zoals de aard van de verontreinigende stoffen, de luchthoeveelheid en de temperatuur. Samenwerken met een betrouwbare leverancier die hoogwaardige ventilatie- en afzuigslangen levert, is essentieel om ervoor te zorgen dat de slangen voldoen aan de vereiste specificaties en kwaliteitsnormen.

Kortom, ze bieden een effectieve en efficiënte oplossing voor het afvoeren van lucht, dampen en verontreinigende stoffen. Investeer in hoogwaardige slangen en creëer een gezonde en veilige werkomgeving in uw industrie of toepassing. Zorg er wel voor dat de slangen regelmatig worden onderhouden om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven presteren en een langdurige oplosssing bieden.

Kenmerken en gebruik

Ventilatie- en afzuigslangen worden veelvuldig gebruikt in verschillende toepassingen. Ze vinden hun toepassing in industriële afzuigsystemen, ventilatiesystemen voor gebouwen, laboratoria, stofafzuigingssystemen en meer. Ze kunnen worden gebruikt in combinatie met ventilatoren, luchtfilters en ander apparatuur om een compleet ventilatiesysteem te creëren.

Onze afzuigslangen zijn voorzien van een spiraal. Deze zorgt ervoor dat de slangen niet vervormen wanneer er vacuüm gezogen word. We verkopen onze PU slang in 3 verschillende sterktes. Deze uitvoeringen vind u onderaan. De slangen zijn bestand tegen een temperatuur van tussen de -40°C en +100°C. De slangen zijn Ozon en UV bestendig, slijtvast, drukvast en veerkrachtig. Ze zijn bestand tegen minerale oliën, benzine, smeervetten en diverse solventen.

Onze uitvoeringen

Purflex Slang Ultra Light

Deze afzuigslangen zijn vooral goed te gebruiken bij het afzuigen van bijvoorbeeld vethoudende lucht of in stoffige ruimtes. De slang heeft een koperen spiraal en een wanddikte van 0,4mm. De slang heeft een temperatuurbereik van tussen de -40°C en +100°C. Bekijk al onze maten hier.

Purflex Slang Light

Deze afzuigslang is zeer slijtvast en goed te gebruiken bij het transport van granulaten, houtspaanders, gasvezel, stof en olienevel. De slang heeft een koperen spiraal en een wanddikte van 0,7mm. De slang heeft een temperatuurbereik van tussen de -40°C en +90°C. Kortstondig kan de slang een temperatuur van +125°C aan. 
Bekijk al onze maten hier.

Purflex Slang Heavy

Deze afzuigslangen zijn ook zeer slijtvast en goed te gebruiken bij transport van bijvoorbeeld glas, grind, steentjes of andere harde materie. De slang heeft een koperen spiraal en een wanddikte van 1,4mm. De slang heeft een temperatuurbereik van tussen de -40°C en +90°C. Kortstondig kan de slang een temperatuur van +125°C aan.
Bekijk al onze maten hier.

Heeft u een vraag over één van onze slangen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen u hier graag verder.


Niet de juiste Ventilatie & Afzuigslangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer