Heetwater- & Stoomslangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Heetwater- & Stoomslangen

Heetwater- & Stoomslangen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Meer weergeven
Buitendiameter
Meer weergeven
Temperatuur bereik
Toepassing
Vergelijken

Een van de belangrijkste voordelen van heetwater- en stoomslangen is hun vermogen om warmte over te dragen. Deze slangen zijn speciaal ontworpen en vervaardigd om bestand te zijn tegen hoge temperaturen en drukken die gepaard gaan met hete vloeistoffen en stoom. Ze zijn gemaakt van materialen zoals EPDM (ethyleen-propyleen-dieenmonomeer), siliconenrubber en andere hittebestendige materialen die de warmte efficiënt kunnen geleiden en tegelijkertijd de structuur van de slang behouden. Dit is van cruciaal belang voor processen waar warmteoverdracht een essentiële rol speelt.
Een ander belangrijk aspect van heetwater- en stoomslangen is hun veiligheid. Deze slangen zijn ontworpen om te voldoen aan strenge veiligheidsnormen en voorschriften, waaronder specifieke eisen voor drukbestendigheid en temperatuurbestendigheid. Ze zijn vaak verstevigd met materialen zoals metaal of textiel om de structuur van de slang te versterken en ervoor te zorgen dat deze veilig blijft functioneren, zelfs onder hoge druk. Bovendien zijn dit soort slangen voorzien van hittebestendige coatings en isolatiematerialen om warmteverlies te minimaliseren en de veiligheid van de operators te waarborgen.

Heetwater- en stoomslangen hebben een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. In de voedingsmiddelenindustrie worden ze bijvoorbeeld gebruikt voor het reinigen van apparatuur met heet water en stoom, waarbij ze helpen bij het verwijderen van bacteriën en ziektekiemen. In de chemische sector worden deze slangen gebruikt voor het transporteren van hete vloeistoffen in verschillende processen, zoals chemische reacties en distillatie. In de energiesector worden heetwater- en stoomslangen gebruikt voor de overdracht van stoom in energiecentrales en industriële warmtekrachtkoppelingsinstallaties.
Bij het kiezen van de juiste heetwater- en stoomslang is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de temperatuurbestendigheid, drukbestendigheid, flexibiliteit en aansluitingen. Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren leverancier die expertise heeft in warmteoverdrachtsoplossingen. Zij kunnen u helpen bij het selecteren van de juiste slang die voldoet aan uw specifieke behoeften en toepassingen.

Kortom, heetwater- en stoomslangen bieden een veilige en efficiënte oplossing voor de overdracht van warmte in diverse industrieën. Met hun hittebestendigheid, veiligheidskenmerken en naleving van normen en voorschriften spelen deze slangen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid en efficiëntie van warmteoverdrachtsprocessen. Als u op zoek bent naar hoogwaardige heetwater- en stoomslangen, neem dan contact op met een gerenommeerde leverancier die uw specifieke eisen begrijpt en u kan voorzien van de juiste slangoplossingen.

 

Wat zijn stoom- en heetwaterslangen?

De heet waterslangen en stoomslangen zijn geschikt voor gebruik in commerciële en gemeentelijke ondernemingen, in civiele techniek, in de industrie, in landschaps- en tuinbouw, in de landbouw en op vele andere gebieden. De slangen zijn bestendig tegen een groot aantal chemicaliën en kunnen ieder in ons assortiment worden toegepast onder andere omstandigheden. In onze webshop wordt een onderscheid gemaakt tussen lage en hoge druk stoomslangen, de lage druk slangen zijn voor 6 bar te gebruiken met een temperatuurbereik van -40°C tot +165°C. en de hoge druk voor 18 bar werkdruk met een temperatuurbereik van -40°C tot +210°C. De diameter van heetwater en -stoomslangen varieert tussen de 13 mm en 40 mm.

Waar kan het product tegen?

Omdat al onze heetwater- en stoomslangen voorzien zijn van een EPDM rubber laag zijn ze ozon en UV bestendig, weer- en verouderingsbestendig, slijtvast, bestand tegen vele basen, zuren (vetzuren) en zouten. Het temperatuurbereik verschilt per type slang.

Heetwater- en/of stoomslang kopen?

Neem gerust een kijk in de specificaties van de slangen, wij bieden een gevarieerd aanbod heetwater- en stoomslangen en verkopen ze in de gewenste lengte.

 

Vind hier meer slangen.


Niet de juiste Heetwater- & Stoomslangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer