Koelslangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Koelslangen

Koelslangen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Temperatuur bereik
Toepassing
Vergelijken

Een van de belangrijkste voordelen van koelslangen is hun vermogen om warmte effectief af te voeren. Deze slangen zijn ontworpen en vervaardigd met materialen. Die een goede warmtegeleiding mogelijk maken. Zoals rubber of siliconen. Ze zorgen ervoor dat warmte vanuit het systeem wordt overgebracht. Naar de koelvloeistof, waardoor de temperatuur op een optimaal niveau wordt gehouden. Dit is van essentieel belang om de prestaties, efficiëntie en levensduur van apparatuur te waarborgen. En om schade door oververhitting te voorkomen.
Een ander belangrijk aspect van deze slangen is hun flexibiliteit. Deze slangen kunnen eenvoudig worden gebogen, gerouteerd en aangesloten op verschillende componenten. waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om de koeling van motoren in auto's, het afvoeren van warmte uit elektronische apparaten. Of het regelen van de temperatuur in luchtvaarttoepassingen. Koelslangen bieden de nodige flexibiliteit om aan specifieke ontwerpvereisten te voldoen.

Koelslangen hebben een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. In de automobielindustrie worden ze gebruikt voor de koeling van motoren. Voor transmissies en airconditioningsystemen. In de luchtvaartindustrie worden dit soort slangen gebruikt voor de warmteafvoer. In vliegtuigmotoren en elektronische systemen. In de elektronica-industrie worden ze gebruikt voor de koeling van computercomponenten, vermogensomzetters en LED-verlichtingssystemen. Daarnaast worden koelslangen ook toegepast in industriële koelsystemen, medische apparatuur en warmtewisselaars.
Bij het selecteren van de juiste koelslang is het belangrijk. om rekening te houden met factoren zoals de temperatuurbestendigheid. Chemische compatibiliteit, drukclassificatie. En de vereisten voor flexibiliteit en lengte. Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren leverancier die expertise heeft in koeloplossingen. Zij kunnen u helpen bij het selecteren van de juiste slang die voldoet aan uw specifieke behoeften. En zorgen voor een optimale warmteafvoer in uw toepassingen.

Kortom, koelslangen spelen een essentiële rol bij het afvoeren van warmte in verschillende industrieën. Met hun efficiënte warmtegeleiding en flexibiliteit bieden deze slangen een betrouwbare oplossing. Voor het handhaven van optimale temperaturen in systemen en apparatuur. Als u op zoek bent naar hoogwaardige koelslangen. Neem dan contact op met een betrouwbare leverancier die uw specifieke eisen begrijpt. En u kan voorzien van de juiste slangoplossingen.

 
 

 

Koelslangen 

Koelslangen voor spuitgietinstallaties zijn slangen die worden gebruikt in Spuit en giet installaties. De slangen zijn bedoeld om de installatie te koelen tijdens gebruik. 

Koelslangen zijn bedoeld voor koelmachines voor spuitgiet insTüllaties. De Rubberen EPDM slang heeft een temperatuurbereik van -20C tot +140C maar hij is niet bedoeld voor stoom. Inwendig is de slang voorzien van sterke synthetische texiel inlage. Deze koelinstallatie slang heeft een werkdruk van 20 bar en een barstdruk van 60 bar.

Afmetingen

De Koelslangen zijn verkrijgbaar in 9,5 mm binnendiameter en in 12,7 mm binnendiameter. De slangen zijn verkrijgbaar in Rode uitvoering en in Blauwe uitvoering. U kunt bij ons verschillende lengtes bestellen.

EPDM
EPDM is een mix van synthetische rubbers of elastomeren. De synthetische rubbers of elastomeren die EPDM bevat zijn ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. EPDM is een waterdichte- en een luchtdichte stof. EPDM is ook UV-bestendig. Hierdoor kan EPDM kan erg goed tegen de zon. Daarentegen is dit rubber niet bestand tegen aardolie, benzine, diesel, kerosine en propaan (gas). Verder staat EPDM bekend om zijn hoge bestendigheid tegen basen, zuren en zouten. EPDM rubber is uitermate goed bestendig tegen vrijwel elke denkbare stof en belasting. Maar er is één stof waar EPDM niet tegen kan. dat is een stof genaamd chloor. EPDM is bijzonder gevoelig voor aantasting door chloor. Dat maakt het gebruik van chloorhoudende middelen voor een koelslang geen verstandige keuze.

Spuitgieten
Koelslangen worden vaak gebruikt voor spuitgiet insTüllaties. Spuitgieten wordt gebruikt om een stof een bepaalde vorm te geven. Met deze techniek worden de vormen gemaak ven consumentenproducten. Zoals speelgoed, telefoons, kunststof meubelen en doppen. Maar ook voor de verpakking van voedingsmiddelen. Bekende thermoplastische kunststoffen die gebruikt worden voor spuitgieten zijn. ABS, polypropeen, polystyreen, polyamide en polycarbonaat. Elk type kunststof heeft zijn mogelijkheden en beperkingen.

Voor meer over koelslangen en andere slangen kunt u terecht op onze website. 

Vind hier meer slangen.


Niet de juiste Koelslangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer