Koelsysteemslangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Koelsysteemslangen & Verwarming Slangen

Koelsysteemslangen & Verwarming Slangen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Meer weergeven
Werkdruk
Temperatuur bereik
Toepassingdone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Vergelijken

De Radiatorslang & koelsysteemslang van Nexaparts 

Bent u op zoek naar een radiator slang of koelsysteemslang? Nexaparts heeft diverse radiator en koelsysteemslangen in het assortiment. Onze radiatorslangen zijn multifunctioneel en kunnen veelvuldig ingezet worden. Al onze verwarmings- en koelsysteemslangen slangen zijn beschikbaar in meerdere verschillende maten.

Functie koelsysteemslangen

koelsysteemslangen spelen een cruciale rol in het handhaven van de optimale bedrijfstemperatuur van een voertuigmotor. Deze flexibele buizen transporteren koelvloeistof tussen de motor, radiator en andere koelsysteemslangen. De koelvloeistof absorbeert overtollige warmte tijdens het motorproces en wordt vervolgens via de slangen naar de radiator geleid, waar het afkoelt voordat het opnieuw de motor in circuleert.

De juiste werking van een koelsysteemslang is essentieel voor de motorprestaties en het voorkomen van oververhitting. Deze koelsysteemslangen moeten duurzaam, hittebestendig en flexibel zijn om de constante beweging en temperatuurschommelingen te weerstaan. Bovendien dragen ze bij aan de efficiëntie van het koelsysteemslangen en verlengen ze de levensduur van de motor. Regelmatig onderhoud en inspectie van deze slangen zijn van groot belang om lekkages of beschadigingen te voorkomen, waardoor de betrouwbaarheid van het voertuig behouden blijft.

Radioflex koelsysteemslangen / Radiatorslang / Verwarmingsslang

De Radioflex slang is een EPDM rubber radiatorslang en warmwaterslang. Bekijk hier ons ruime aanbod EPDM rubber radiator slangen. Doordat de slang knikvrij is en toch een hele kleine buigradius heeft, is deze slang is uitermate geschikt voor gebruik in en bij machines en motoren als koelsysteemslangen voor het koelsysteem. De slang is goed bestand tegen warm water en antivriesmiddel. De slang is onder andere toepasbaar als koelsysteemslangen, radiatorslang, kachelslang, koelslang en verwarmingsslang. Bij deze radiatorslang heeft u de keuze uit verschillende binnendiameters van 16 mm tot 60 mm. U kunt tevens kiezen uit een radiatorslang van 1 of 20 meter.

Wanneer kies je voor koelsysteemslangen of Radiatorslangen in EPDM?

EPDM is een mix van synthetische rubbers of elastomeren. De synthetische rubbers of elastomeren die EPDM bevat zijn ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Dit materiaal radiatorslangen is uitermate geschikt voor bijzondere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan airconditioning en verwarming slangen voor vloeistoffen in gesloten koelsysteemslangen- en/of verwarmingssystemen, zoals airconditioning, centrale verwarming of gecombineerde koelings-verwarmingsaggregaten. De EPDM slangen zijn bestand tegen temperaturen van +30°C tot +80°C. Geschikt voor water en koelvloeistoffen. Leverbaar op rollen van 20 meter lengte. 

Kortom, onze EPDM rubber radiatorslangen zijn versterkt met kunststof weefsel. Het gebruik van de isolerende buitenmantel (gemaakt van een combinatie van polyethyleen en rubber, met gesloten celstructuur) is als het ware "verplicht", om condensvorming aan de buitenzijde van de slang te voorkomen en om de te transporteren vloeistoffen te isoleren. 

Lees hier de voordelen van EPDM Radiatorslangen en de nadelen van dit type slang. 

Nadelen EPDM Radiatorslangen en koelsysteemslangen

  • Daarentegen is dit rubber niet bestand tegen aardolie, benzine, diesel, kerosine en propaan (gas). 
  • EPDM is bijzonder gevoelig voor aantasting door chloor en dat maakt het gebruik van chloorhoudende middelen voor een koelslang geen verstandige keuze.

Kortom, zoekt u een radiatorslang die bestand moet zijn tegen aardolie, benzine, diesel, kerosine, propaan of chloor? Dan adviseren wij u om in dat geval niet te kiezen voor een EPDM rubber radiatorslang. 

Radiator stoomslang

De radiator stoomslang van Nexaparts is uiterst geschikt voor het gebruik in machines en motoren. De slang kan namelijk goed tegen warm water en antivriesmiddel. Hierdoor is deze radiatorslang perfect te gebruiken als koelvloeistof slang. Daarnaast is de stoomslang gemaakt van EPDM is hij ozon en UV bestendig, weer- en verouderingsbestendig, slijtvast, bestand tegen vele basen, zuren (vetzuren) en zouten.  Bij deze radiatorslang heeft u de keuze uit verschillende binnendiameters van 30 mm tot 100 mm. De universele radiatorslang kunt u alleen per meter bestellen.

Altijd de juiste radiatorslang, verwarmingsslang of koelsysteemslangen

Heeft u nog vragen of hulp nodig welk type slang het best aansluit bij uw toepassing? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder om een passende slang te vinden! 

Vind hier meer slangen.


Niet de juiste Koelsysteemslangen & Verwarming Slangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer