Beschermingsslangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Beschermingsslangen

Beschermingsslangen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Meer weergeven
Materiaal
Temperatuur bereik
Meer weergeven
Toepassing
Vergelijken

Beschermingsslangen

Een van de belangrijkste voordelen van beschermingsslangen is hun vermogen om kabels en leidingen te beschermen tegen mechanische belasting. In industriële omgevingen zijn er vaak risico's op wrijving, schuren en knikken, die de integriteit van de kabels en leidingen kunnen aantasten. Dit soort slangen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals polyurethaan, polyethyleen of nylon, vormen een fysieke barrière die deze schade voorkomt. Hierdoor kunnen bedrijven de levensduur van hun kabels en leidingen verlengen en de kosten van vervanging en reparatie verminderen.
Naast mechanische bescherming bieden beschermings slangen ook bescherming tegen chemische en thermische invloeden. In industriële omgevingen zijn er vaak chemicaliën, oliën, vetten en andere agressieve stoffen aanwezig die schadelijk kunnen zijn voor kabels en leidingen. Beschermings slangen kunnen worden vervaardigd met speciale coatings of materialen die bestand zijn tegen deze chemische stoffen, waardoor de kabels en leidingen veilig blijven. Bovendien kunnen beschermingsslangen ook bestand zijn tegen hoge temperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij hitte een factor is.

Beschermingsslangen zijn veelzijdig in hun toepassingen en kunnen worden gebruikt in verschillende industrieën. Ze worden vaak gebruikt in de automobielindustrie, machinebouw, elektronica, petrochemie en zelfs in de mijnbouwsector. In de automobielindustrie worden beschermings slangen bijvoorbeeld gebruikt om kabelbomen te beschermen tegen wrijving en trillingen. In de machinebouw worden ze gebruikt om hydraulische slangen te beschermen tegen externe schade. En in de petrochemie kunnen beschermingsslangen worden gebruikt om leidingen te beschermen tegen corrosie en chemische invloeden.
Bij het kiezen van de juiste beschermingsslang is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de omgeving, de temperatuur, de chemische belasting en de gewenste flexibiliteit. Er zijn verschillende soorten beschermings slangen beschikbaar, waaronder spiraalslangen, gevlochten slangen en geweven slangen. Elk type slang heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus het is essentieel om de juiste slang te selecteren op basis van de specifieke behoeften van uw toepassing.

Kortom, beschermingsslangen bieden een duurzame en betrouwbare bescherming voor kabels en leidingen in uiteenlopende industrieën. Door het voorkomen van mechanische, chemische en thermische schade helpen deze slangen bedrijven om de levensduur van hun kabels en leidingen te verlengen en de kosten van onderhoud en reparatie te verlagen. Dus, als u op zoek bent naar een effectieve manier om uw kabels en leidingen te beschermen, overweeg dan het gebruik van beschermings slangen van hoge kwaliteit. Neem contact op met een betrouwbare leverancier en ontdek de vele mogelijkheden die beschermingsslangen te bieden hebben.

Soorten materialen:

- Geweven RVS
- Glasvezel geweven
- HDPE
- Nylon
- Textiel

Wat is een beschermingsslang en waar wordt het voor gebruikt?

Beschermingsslangen beschermen leidingen, kabels en slangen tegen vuil, hitte en/of kou. Al onze beschermingsslangen bieden een hoogwaardige flexibele bescherming, een isolatie, voor kabels, hydraulische slangen en rubberen slangleidingen. Onze RVS en nylon slang werken optimaal tussen de -35°C en +120°C en kunnen dus voor vele toepassingen worden gebruikt. Doordat onze pyroguard slang gemaakt is van siliconen heeft deze een temperatuurbereik van maar liefst +538 °C. Daarnaast bieden we ook een lasslang aan die kan worden gebuikt voor lasslangen en -machines. Om al uw slangen bij één te houden verkopen wij een spiraal die de slangen bundelt.

Waar kan het product tegen?

De RVS en de nylon slang hebben een temperatuurbereik van 35°C tot +120°C. De Pyroguard slang heeft een temperatuurbereik van-40°C tot +538°C en biedt dus bescherming voor plekken waar hoge isolatiewaarde nodig is. De lasslang slang is speciaal ontworpen om tegen de omstandigheden van lasslangen en -machines te kunnen.

Beschermingsslang kopen?

Iedere slang heeft zijn eigen specificaties. Bij Nexaparts vind je en ruim aanbod, wij bieden diverse soorten die naar de gewenste lengte en diameter kunnen worden besteld.


Niet de juiste Beschermingsslangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer