Chemie slangen kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

Chemie slangen

Chemie slangen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Meer weergeven
Buitendiameter
Meer weergeven
Temperatuur bereik
Vergelijken

Een van de belangrijkste voordelen van chemie slangen is hun vermogen om chemische stoffen veilig te transporteren. Ze zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen, zoals PTFE (polytetrafluorethyleen), EPDM (ethyleen-propyleen-dieenmonomeer) en verschillende soorten kunststoffen, die bestand zijn tegen een breed scala aan chemische stoffen. Deze materialen bieden uitstekende chemische bestendigheid en voorkomen dat de slang wordt aangetast of beschadigd door de chemische stof die wordt overgedragen. Dit is essentieel om de veiligheid te waarborgen en potentiële lekkages of verontreiniging te voorkomen.

Daarnaast zijn chemie slangen ook ontworpen om bestand te zijn tegen hoge druk en hoge temperaturen. In veel chemische processen zijn hoge druk en hoge temperaturen aanwezig, en het is essentieel dat de slangen bestand zijn tegen deze omstandigheden om een veilige en betrouwbare overdracht van chemische stoffen te garanderen. Deze slangen zijn vaak verstevigd met materialen zoals metaal of textiel om de drukbestendigheid te verhogen en ervoor te zorgen dat de slangen hun vorm behouden, zelfs onder hoge druk. Bovendien kunnen chemie slangen worden voorzien van isolatiematerialen om de warmteoverdracht te minimaliseren en de temperatuur van de overgedragen stoffen te behouden.

Chemie slangen hebben een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. In de chemische industrie worden ze gebruikt voor het overbrengen van corrosieve chemicaliën, zuren, oplosmiddelen en andere chemische stoffen. In de farmaceutische sector worden deze slangen gebruikt voor het overdragen van medicijnen, oplosmiddelen en farmaceutische grondstoffen. Ook in de voedingsmiddelenindustrie worden dit soort slangen gebruikt voor het veilig overdragen van vloeibare voedingsmiddelen, zoals sappen, oliën en zuivelproducten.
Bij het kiezen van de juiste chemie slang is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de chemische compatibiliteit, de druk- en temperatuurbestendigheid, de gewenste flexibiliteit en de vereisten voor hygiëne en reiniging. Er zijn verschillende soorten chemische slangen beschikbaar, zoals gladde slangen, gewikkelde slangen en gecoate slangen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het is belangrijk om samen te werken met een ervaren leverancier die u kan adviseren over de juiste slang voor uw specifieke toepassing.

Kortom, chemie slangen bieden betrouwbare oplossingen voor veilige chemische overdracht in diverse industrieën. Met hun chemische bestendigheid, drukbestendigheid en temperatuurbestendigheid zorgen deze slangen voor een veilige en efficiënte werking van chemische processen. Als u op zoek bent naar hoogwaardige chemie slangen, neem dan contact op met een gerenommeerde leverancier die expertise heeft in chemische overdrachtssystemen. Zij kunnen u helpen bij het selecteren van de juiste slang die voldoet aan uw specifieke behoeften en eisen.

Verschillende materialen:

- EPDM
- UPE

Wat is een chemie slang?

Wij maken een onderscheid in de chemie slangen en hebben drie verschillende soorten van ander materiaal SP/EPDM, EPDM en UPE. Deze slangen zijn uitstekend toepasbaar in omgevingen en industrieën waar veel chemicaliën worden gebruikt en zijn allemaal Ozon en UV bestending, Weer- en verouderingsbestendig, Slijtvast, Bestand tegen vele basen, zuren (vetzuren) en zouten. Onze SP/EPDM slang is bestendig tegen chemicaliën zoals: Acetaten, aldehuyden, aminen, esters, ketonen, logen en zuren. De slang is volledig geleidend en voldoet aan de normen voor de industriële reiniging. De UPE slang in ons assortiment is daarnaast nog bestendig tegen petroleum producten, melkproducten en oliën en vetten en is de slang uitermate geschikt voor zuig- en pers toepassingen van chemische producten. De EPDM slang is extreem flexibel, lichtgewicht, geschikt voor een breed scala van chemicaliën.

Waarvoor wordt een chemie slang gebruikt?

Deze slangen kunnen naast chemicaliën ook worden gebruikt voor melkproducten, oliën en vetten of andere petroleum producten en voor zuig- en pers toepassingen van chemische producten.

Chemie slang kopen?

Bekijk snel ons assortiment aan chemie slangen. wij bieden slangen van verschillende soorten materialen en met verschillende afmetingen.


Niet de juiste Chemie slangen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer