IBC Adapters kopen? Bestel bij NexaParts!
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu

IBC Adapters

IBC Adapters
Resultaten filteren
close
Afmeting
Meer weergeven
Schroefdraad
Meer weergeven
Tuleaansluiting
Meer weergevendone Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen


done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzenVergelijken

Omrekentabel schroefdraad

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schroefdraad overeenkomt met de BSP-specificatie om een goede pasvorm en afdichting te garanderen. Om u daarbij te helpen hebben we een omrekentabel voor schroefdraden opgesteld.

Altijd de geschikte IBC Adapter

Een IBC adapter is een adapter speciaal gemaakt voor een IBC container. Deze adapter werkt als een aansluiting waar je de inhoud van een IBC container makkelijk en precies uit kan krijgen of een slang aan kan sluiten. IBC Adapters dienen als overgangskoppeling van grof naar fijn schroefdraad. De adapter heeft aan één zijde binnendraad voor de aansluiting op een tank. Aan de andere zijde zit een verkleind binnendraad. Wij verkopen naast Adapters met binnendraad ook IBC Adapters met buitendraad. Zoals je hoort aan de naam zit het draad aan de buitenkant. Tevens kunt u bij ons ook terecht voor kranen bedoeld voor IBC Vaten.

Wat zijn IBC Adapters? 

Een IBC is een grote industriële container gemaakt om vloeistoffen, half vaste stoffen, pasta's of vaste stoffen in op te slaan of te vervoeren. Een IBC container is gemaakt in een stalen doorzichtig framewerk en de onderkant van een IBC container zit een pallet, zodat je de IBC container makkelijk kunt verplaaten met een heftruck of pompwagen. De container is gemaakt van kunststof. Een IBC adapter is een adapter speciaal gemaakt voor een IBC container. IBC is de afkorting van Intermediate Bulk Container. Het zijn verpakkingen die gebruikt worden als tussenvorm tussen vaten en bulktransport. (vrachtwagentransport, zeecontainer of boottransport). De IBC's zijn nog manipuleerbaar met vorkheftrucks of pompwagentjes maar niet meer handelbaar met de hand zoals vaten.

IBC Adapter Polypropyleen

Polypropyleen/polypropeen is een kunstof die veel voordelen heeft. Polypropyleen is relatief hard, stijf en sterk in vergelijking met andere kunststoffen. Polypropyleen neemt geen vocht op en is licht in gewicht. Ook is Polypropyleen de meest milieuvriendelijke kunststof. Polypropyleen breekt niet zelf af in de natuur, maar is wel 100% recyclebaar. Het nadeel van polypropyleen is dat het een wat duurdere kunstof is om te maken dan andere kunststoffen.
De rubberen afdichtingsring zorgt voor een water- en luchtdichte verbinding. De adapter is gemaakt van polypropyleen, afgekort PP, en is daardoor vrijwel onbreekbaar en slijt- en slagvast.
Dit zijn de kenmerken van polypropyleen:

  • Licht van gewicht
  • Geen vochtopname
  • Reuk en smaakvrij
  • Chemische bestendigheid
  • milieuvriendelijk
  • Sterk en slagvast

Verschillende modellen IBC Adapters

Nexaparts biedt u meerdere modellen aan IBC Adapters. Zo verkopen wij IBC Adapters met verloop naar binnen- & buitendraad. Daarnaast verkopen we ook modellen met verloop naar slangtule & camlock

IBC Kranen

Naast IBC adapters verkopen wij ook kranen (tappen) inclusief IBC. Deze kranen kunt u gemakkelijk monteren op uw IBC vaten. De kranen zijn verkrijgbaar in messing. Daarnaast zijn ze te koop in verschillende kleuren zoals zwart en rood. Ook hebben we diverse maten op voorraad. 

Andere koppelingen 

Niet op zoek naar IBC adapters, maar wel naar bijvoorbeeld koppelingen voor in de industrie, badkamer of melkveehouderij? Naast onze adapters verkopen wij nog heel veel meer koppelingen zoals Camlock, Geka & Storz koppelingen. We hebben ook adapters die verlopen naar Geka koppelingen, Gardena koppelingen, naar verschillende tapkranen, naar camlock, slangtule en veel meer. De IBC adapters zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Klik hier voor het volledige aanbod aan koppelingen!

Vragen over IBC Adapters

Heeft u niet gevonden wat u zocht of heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen u hier graag verder!


Niet de juiste IBC Adapters gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer