Wat u wilt weten over zuivelkoppelingen!
menu
menu
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
Wat u wilt weten over zuivelkoppelingen!
  • event 07-07-2021
  • schedule 00:00
  • timer 2 minuten

Wat u wilt weten over zuivelkoppelingen!

Over zuivelkoppelingen

Zoals de naam al doe zeggen wordt een zuivelkoppelingen gebruikt in de voedselindustrie. Zuivelkoppelingen ook wel voedselkoppelingen genoemd wordt voornamelijk gebruikt in de zuivelindustrie dus voor melk en andere zuivel houdende producten. Maar zuivelkoppelingen zijn ook zeer geschikt voor andere voedselproducten.

Een zuivelkoppeling is dus hetzelfde als een voedselkoppeling, maar een voedselkoppeling is niet hetzelfde als een zuivelkoppeling. Wat wil dit zeggen? Door een zuivelkoppeling kunnen alle voedselmiddelen die ook door een voedselkoppeling kunnen. Maar niet door alle voedselkoppelingen kunnen zuivel houdende producten.

Wat u wilt weten over zuivelkoppelingen!

Hygiënisch en van hoge kwaliteit

Omdat zuivelkoppelingen voor zuivel houdende producten zijn gemaakt moeten deze uiteraard voldoen aan hoge kwaliteitseisen en makkelijk schoon te houden zijn. Daarom zijn alle zuivelkoppeling die wij aanbieden van RVS (roestvrijstaal) gemaakt, zodat er niets schadelijks in aanraking komt met het voedsel. Wat zuivelkoppelingen ook anders maakt dan andere koppelingen is dat deze zo zijn gemaakt dat ze makkelijk schoon te houden zijn.

Wat u wilt weten over zuivelkoppelingen!

Aansluitingen

Hoe sluit je verschillende slangen of installaties op elkaar aan? Doormiddel van de zuivelkoppeling kan je verschillende installaties op elkaar aansluiten.

Een zuivelkoppeling bestaat altijd uit 3 onderdelen, het puntstuk, draadstuk en de wartel.

Deze 3 onderdelen vormen samen een zuivelkoppeling.

Het Draadstuk en puntstuk worden tegen elkaar geklemd door de wartel.

Alle drie de onderdelen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters voor een grotere of kleinere doorvoer.

De draadstuk en puntstuk zijn vervolgens ook verkrijgbaar met verschillende aansluitingen, namelijk; lasbaar, met slangtule of met schroefdraad (binnendraad en buitendraad.

Bij het gebruik van een zuivelkoppeling met slangtule, wordt het sterk aangeraden gebruik te maken van pershulzen om de slang goed op de slangtule van de zuivelkoppeling te houden.

Maar voor een iets flexibelere oplossing kunt u ook gebruik maken van klemschalen.

Het verschil tussen deze 2 producten is dat een pershuls moet worden geperst over de slang op de zuivelkoppeling zodat deze dan niet meer los gaat. De klemschaal kan je zelf aan de slang en zuivelkoppeling vast maken en kan je ook weer loshalen.

Een pershuls is hygiënischer dan een klemschaal doordat deze stevig vast zit en er gegarandeerd niet lang kan komen. Omdat je de klemschaal zelf moet monteren kan het zijn dat deze niet strak genoeg zit en er voedselmiddelen langs kunnen komen.

Wat u wilt weten over zuivelkoppelingen!

Snelle levering en een ruime voorraad

Wij hebben onze producten vrijwel altijd op voorraad zodat wij snel de gewenste producten kunnen leveren, daarbij garanderen wij u een snelle levering. De producten die wij leveren zijn van hoge kwaliteit met een lange levensduur.

Voor meer informatie over zuivelkoppelingen kunt je bellen naar +31 38 2024038 of mailen naar info@nexaparts.nl