Topkwaliteit Camlock Koppelingen bij NexaParts. Koop nu
menu
Nexaparts logo
menu
Nexaparts logo
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Camlock Koppelingen

Camlock Koppelingen
Resultaten filteren
close
Materiaal
Diameter slang ø
Meer weergeven
Camlock Afdichtingen
Camlock Afdichtingen

Op zoek naar een snelle manier om slangen aan te sluiten? Kies voor camlock koppelingen. Camlocks zijn erg populair omdat het een eenvoudig en betrouwbaar middel is om slangen snel en zonder gereedschap aan te sluiten en los te koppelen. Bij Nexaparts hebben we een ruim assortiment voor jou. 

Vergelijken

Camlock koppelingen zijn erg populair omdat het een eenvoudig en betrouwbaar middel is om slangen snel en zonder gereedschap aan te sluiten en los te koppelen. De nok-en-groef is een type snelkoppeling die het meeste in de industrie word gebruikt. Een nok-en-groefkoppeling, ook wel Camlock koppeling genoemd, is een vorm van slangkoppeling. Bekijk ons grote assortiment aan Camlock koppelingen!

Camlock Koppelingen

De camlock koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De materialen waarin wij deze koppelingen verkopen zijn: Aluminium, Messing, Polypropyleen en RVS. Het materiaal polypropyleen word op onze site ook wel kunststof of PP genoemd. Één van de redenen waarom deze camlock koppeling zo populair is, is omdat de koppeling niet vervuild kan raken. Dit maakt deze koppeling zeer geschikt om te gebruiken in matig vuile omgevingen, zoals tankpomptrucks en chemische- of tankwagens. Een andere reden waarom de camlock vaak word gekozen is omdat hij zeer geschikt is om te gebruiken wanneer een slang regelmatig verwisseld moet worden. Het systeem werk zo dat je alleen de 2 hendels omhoog moet trekken, waarna de slang ontkoppeld kan worden. Camlock koppelingen zijn zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met chemische stoffen en bijvoorbeeld verf.

De verschillende modellen camlock koppelingen die wij verkopen zijn:

 

Camlock koppeling

Als u op zoek bent naar een camlock koppeling om transportslangen, sleepslangen of bijvoorbeeld waterslangen met elkaar te verbinden, dan bent u bij Nexaparts aan het juiste adres!

Wat is een camlock koppeling?
Camlocks zijn een van de populairste flexibele koppelingen in de industrie voor het snel koppelen en ontkoppelen van slangaansluitingen. Het Camlock systeem bestaat uit een moederdeel “couper’’ en het vaderdeel ”adaptor”. Wanneer beide delen in elkaar geschoven worden en de hendels van het moederdeel gesloten worden, ontstaat er een lekvrije aansluiting. Dit unieke snel sluit mechanisme is o.a. bestand tegen trillingen, pulserende drukken en slepende bewegingen.

Waarvoor is een Camlock koppeling?
Voor het koppelen van transportslangen en waterslangen kunnen camlock koppelingen worden gebruikt. Camlock koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder roestvrij staal, aluminium, messing en kunststof (polypropyleen). Omdat ze niet vervuild kunnen raken zijn de Camlock-koppelingen populair bij matig vuile omgevingen, zoals septic tankpomptrucks en chemische- of tankwagens. Het systeem is in het bijzonder geschikt voor een situatie waarbij frequente slangenwisselingen vereist zijn, zoals voor petroleumtrucks, enz. Als voorbeelden van industriële toepassingen kunnen camlock koppelingen worden gebruikt in een systeem waar snel vulling van chemische vaten plaatsvindt, of door fabrieken die behoefte hebben aan kleurstof-, verf-, en inkt materiaal overdrachten. 

Hoe werkt een Camlock koppeling?
Het kamlok systeem bestaat uit een vaderdeel en een moederdeel. Beide delen kunnen aan elkaar vast worden gemaakt met een hendelset in het moederdeel. Wanneer beide delen in elkaar geschoven worden en de hendels van het moederdeel gesloten worden ontstaat er een lekvrije aansluiting.

Drukkoppeling
Voor slangen die onder druk staan word een drukkoppeling toegepast. Dit type koppeling wordt bij aansluiting 130° gedraaid en is voorzien van een drukbestendige rubber ring. Doorgaans is dit type onder druk (zeer) moeilijk los te koppelen wat de veiligheid verhoogt. Er zijn verschillende gestandaardiseerde typen.

Zuigkoppeling
Voor zuigslangen word een zuigslangkoppeling toegepast. Dit type koppeling word bij aansluiting 90° gedraaid en is voorzien van een drukbestendige rubber ring. De koppelingen zijn vaak voorzien van uitklapbare handvatten om het koppelen van de vaak stugge slangen makkelijker te maken.

Camlock koppeling kopen?
De webshop van Nexaparts heeft een uitgebreid assortiment camlock koppelingen. Zo is er keus uit diverse camlock soorten en camlock maten. Of u nu op zoek bent naar een camlock a, een camlock b, een camlock c, een camlock cc, een camlock d, een camlock dc, een camlock dp, een camlock e of een camlock f, in de materialen aluminium, messing, RVS of polypropyleen. Nexaparts heeft het allemaal in veel verschillende maten.

Bekijk meer installatie materialen

Bij Nexaparts hebben we nog veel meer installatie materialen binnen ons assortiment. Bekijk Hydrauliek Koppelingen & Buizen, Zuivelinstallaties, Afvoer Benodigdheden, Storz Koppelingen, Geka Koppelingen, Fitwerk, IBC Adapters, Knelkoppelingen, Waterontharders, Verwarmingsmaterialen, Tankwagen Koppelingen, Stoom Koppelingen, Persluchtkoppelingen, Perskoppelingen, Perrot Koppelingen, Manometers, Lucht Koppelingen en Installatie Slangen & Buizen.


Niet de juiste Camlock Koppelingen gevonden?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder!

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer